Bruno Vanden Broecke is een sloddervos. Hij verliest werkelijk alles: zonnebrillen, mutsen, kledingstukken, … Het is zo erg dat hij drie keer dezelfde muts koopt, omdat hij er sowieso een aantal zal verliezen. Zijn zonen Sam en Max hebben hun papa al ontelbare keren gevraagd om minder vergeetachtig te zijn, tevergeefs. En dus wordt Jens ingeschakeld. Hij brengt de boodschap op een manier die Bruno niet snel zal vergeten.

Bruno krijgt politie aan de deur in het kader van een grootschalig onderzoek naar handel in verdovende middelen. Een aantal van zijn spullen zijn gevonden op plaatsen die gelinkt zijn aan een criminele bende. Zo lag zijn zonnebril tussen cocaïne en XTC. “Die spullen zijn inderdaad van mij. Ik ben ze allemaal kwijtgeraakt. Mijn vrouw kan bevestigen dat ik een gigantische sloddervos ben.” Een slechte excuus, vinden de inspecteurs die op de zaak zijn gezet.

Tycho zit volgens zijn ouders te vaak op zijn gsm: “Hij is er constant mee bezig. Hij is echt verslaafd.” Hoe vaak moeten zijn ouders nog zagen voordat hij zijn toestel aan de kant legt? Nog één keer, zo blijkt. Wanneer Tycho met zijn ouders op restaurant zit, heeft hij enkel aandacht voor zijn gsm. Het is zo erg dat het personeel van het restaurant denkt dat hij alleen gekomen is. De tafel wordt daarom vakkundig in twee gezaagd, zodat Tycho’s ouders rustig onder hun tweetjes kunnen verder eten. Heeft het gezaag van het personeel van het restaurant meer effect dan het gezaag van zijn ouders.

We zien ze allemaal wel eens rijden in de stad: 4X4’s. En we stellen ons dan allemaal dezelfde vraag. Waarom? Waarom zou je met zo’n grote auto in de stad rijden? Hoog tijd dat Jens Dendoncker één van de eigenaars van een SUV duidelijk maakt dat dit type van voertuig daar niet thuishoort. Wanneer de chauffeur na een etentje naar zijn (veel te grote) auto wandelt, is die zowaar in de woestijn terechtgekomen, inclusief tonnen zand, palmbomen en een slang. Politie-inspecteur Janne ziet het probleem niet: “Een 4X4? Dat is toch gemaakt om in ’t zand te rijden. Uw auto zal blij zijn dat hij eindelijke in zijn natuurlijke habitat mag zitten.” En ook Jens, toevallig op safari in Antwerpen, begrijpt het probleem niet …

Hoe Zal Ik Het Zeggen?, elke maandag om 20.35 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: