The Proclaimers en The Antler King gaven er een stevige lap op afgelopen vrijdag tijdens het eerste weekend van MOODS! en ook Ertebrekers en Uberdope hadden de Burg op zaterdag, ondanks de regen, helemaal mee. Binnen MOODS! intiem zagen we het prachtige, breekbare Hydrogen Sea en een uitverkocht concert van Zweeds singer-songwriter Daniel Norgren.

Meer van dat? Ook dit weekend brengt Cactus Muziekcentrum tijdens MOODS! een aantal kleppers naar Brugge! Op vrijdag 2 augustus mogen we de kleurrijke bende van LES NÉGRESSES VERTES verwelkomen op de Burg, boegbeelden van de mestizo-muziek. Ze vieren er de 30e verjaardag van hun gelauwerde debuut 'Mlah'. ANTIBALAS zorgt dan weer voor een geweldige mix van soul, jazz, funk, dub en afrobeat.

Op zaterdag 3 augustus is het de beurt aan twee grote namen van eigen bodem: INTERGALACTIC LOVERSen ISBELLS zetten nog een laatste keer deze zomer de Burg in vuur en vlam. Binnen MOODS! intiem staan op woensdag 7 augustus nog een concert van VILLAGERS, de Ierse indieband rond Conor O'Brien, en op donderdag 8 augustus een passage van de Nederlandse pianist en Spotifyfenomeen JOEP BEVING op het programma.

Tickets en info via moodsbrugge.be

Les Négresses Vertes + Antibalas

vr 2 augustus — Burg | Gratis!

LES NÉGRESSES VERTES is samen met Mano Negra het boegbeeld van de kleurrijke mestizo-muziek. Hun iconische album 'Mlah' is een onwaarschijnlijke symbiose van mediterraanse en Latijnse klanken, jazz, punk, raï en nog zoveel meer. Dertig jaar na datum klinkt de plaat, met singles 'Zobi La Mouche' en 'C'est Pas La Mer À Boire', nog steeds even aanstekelijk, rauw en eerlijk. De band viert de verjaardag van 'Mlah' met een tournee en brengt daarbij de exotische vibes vanop het album weer tot leven op het podium.

In de voetsporen van Fela Kuti houdt ANTIBALAS de afbrobeat levend. Het twaalfkoppig collectief uit New York bestaat 20 jaar. De goede aanleiding voor een opzwepend dansfestijn met een geweldige mix van soul, jazz, funk, dub en afrobeat

Intergalactic Lovers + Isbells

za 3 augustus — Burg | Gratis!

INTERGALACTIC LOVERS blijft een van de meest toonaangevende Belgische bands van het moment en lijkt resoluut op weg naar een vaste plaats in het interstellaire universum der Belgische popgoden. Dat bewijst ook derde plaat 'Exhale', waarmee de band de lat weer een stukje hoger heeft gelegd. PJ Harvey op haar meest verleidelijke en Feist op haar meest weerbarstige, mede dankzij de unieke stem van frontvrouw Lara Chedraoui. Electro-rock à la Interpol of Yeah Yeah Yeahs, pittig en beknopt, maar ook ongelooflijk open.

ISBELLS garandeert het perfecte Duystere geluid uit eigen land. De breekbare folksongs herinneren aan Nick Drake en Bon Iver. Op nieuwe plaat 'Sosei' wordt hun filmische sound aangevuld met elektronica, synths en tribale drums.

Villagers

wo 7 augustus — Belfort | Koop tickets!

JOEP BEVING nlVILLAGERS is een van Ierlands best bewaarde geheimen. Al kan daar met vierde plaat 'The Art Of Pretending To Swim' zeker verandering in komen, want de band rond Conor O'Brien leverde met dit album opnieuw een absoluut pareltje af. Op debuut 'Becoming A Jackal' presenteerde O'Brien zijn project nog als een eenmansband met een eerder minimalistische sound, maar met ieder volgend album werd het werk van VILLAGERS subtiel lijviger. Op deze plaat krijgen we heerlijk soulvolle toevoegingen, fijne ritmes en sonische details, zowel analoog als digitaal. Toch geeft elke plaat van VILLAGERS je een gevoel van thuiskomen. En dat heeft de band te danken aan het prachtige vocale exemplaar van O'Brien, die de rode draad vormt doorheen hun repertoire. VILLAGERS heeft met 'The Art Of Pretending To Swim' een koers gevonden waar we maar al te graag op meevaren!

do 8 augustus — Belfort | Koop tickets!In 2015 bracht de Nederlandse pianist JOEP BEVING zijn debuutalbum 'Solipsism' in eigen beheer uit en dropte het op Spotify. Tegen z'n eigen verwachtingen in was de plaat een hit - 'Solipsism' was goed voor een slordige 120 miljoen streams - en Beving werd in een mum van tijd een van de meest beluisterde levende pianisten ter wereld. Ook het prestigieuze klassieke label Deutsche Grammophon kon Beving's werk wel smaken en bood hem prompt een platencontract aan.

JOEP BEVING maakt warme, melancholische en toegankelijke composities die het midden houden tussen klassiek en pop. Op derde plaat 'Henosis' krijgen zijn intimistische pianostukjes voor het eerst versterking van orkestrale en elektronische klanken. 'Henosis' is trouwens oud-Grieks voor samenhorigheid, en dat is precies wat Beving met z’n muziek wil bereiken; met z'n allen samen wegdromen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over