Over de hoogtepunten en keerzijde van de medaille

" 'Medaille' geeft zonder twijfel de groei weer die we de afgelopen 10 jaar als artiesten én als mens hebben meegemaakt! Het was een mooie rollercoaster, maar één ding is zeker: OP NAAR DE VOLGENDE 10 JAAR!" - Broederliefde

Dit jaar luiden we het tiende jaar in dat de grootste en gezelligste rapgroep uit Nederland de harten van vele Nederlanders heeft veroverd. Ter ere van dit jubileum brengen de heren vandaag hun zevende album ‘Medaille’ uit. Op dit album vol dansbare en vrolijke muziek rapt de vriendengroep over de hoogte- en dieptepunten van tien jaar Broederliefde. De mannen uit Spangen kennen vele hoogtepunten, te zien aan de tientallen hits zoals ‘Jungle’ en 'Mi No Lob' en de uitverkochte shows, maar kennen ook de andere kant van de medaille. In aanloop naar het album werden onder andere de singles ‘Vuur’, ‘Firi’ en ‘Meisje Je Weet' uitgebracht. Het album, waarop samenwerkingen staan met onder andere Frenna, Kevin, Jonna Fraser, Lijpe, Sevn Alias en Yade Lauren, is vanaf nu overal te beluisteren.

Met ‘Medaille’ brengt de groep een eerbetoon aan alles wat ze hebben meegemaakt de afgelopen tien jaar. De uitverkochte shows in o.a. Ahoy en Het Kasteel, talloze optredens bij TV-shows en de bekroning op hun werk: het record voor langste album op nummer 1 in de Nederlandse charts met ‘Hard Work Pays Off 2’. Toch is het de afgelopen 10 jaar niet alleen maar records en awards winnen geweest, de mannen van Broederliefde hebben op persoonlijk en zakelijk vlak enorm veel meegemaakt. Dit is de andere kant van de medaille. De titel verwijst naar een andere passie die ze met elkaar delen: voetbal. De ontlading die bij deze sport kan komen kijken en de winnaarsmentaliteit die ze allemaal hebben komt duidelijk naar voren op het artwork van het album; de bekroning op al hun werk.

Beluister 'Medaille' hier

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over