Aankomende album ‘De Liefde is de Eerste Wet’ komt uit op 29 mei

Zeeuwse zanger en verteller broeder Dieleman brengt vandaag nieuwe single ‘Jakobsladder’ uit. Het nummer zal verschijnen op zijn komende album ‘De Liefde is de Eerste Wet’, welke uit gaat komen op vrijdag 29 mei. Bij ‘Jakobsladder’ verschijnt ook een video, waar broeder Dieleman te zien is in zijn werkplaats in Middelburg, en ook in de stad zelf. 'Jakobsladder’ is nu overal te beluisteren. ‘De Liefde is de Eerste Wet’ is te pre-orderen in de webshop van Snowstar Records.

Na een succesvolle theatertour in het begin van 2020, en een uitgebreide tour van meer dan 30 shows door België en Nederland samen met Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal) en Frans Grapperhaus naar aanleiding van hun gezamenlijke release 'Dit Is De Bedoeling' in 2019, is er nu een nieuw album van broeder Dieleman op komst. Het album heet ‘De Liefde is de Eerste Wet’, een tekst die de rondtrekkende kunstenaar Jan de Prentenknipper in de 19e eeuw regelmatig als slogan uitsneed op zijn prachtige gekleurde prenten, die nu nog steeds vele kamers sieren in Zeeland. Het is een collectie van prachtige verhalen in de vorm van 13 liedjes, vakkundig uitgeknipt door broeder Dieleman en ingekleurd door hem en zijn band (o.a. Peter Slager en Frans Grapperhaus).

‘Jakobsladder’ is de titel van een van die verhalen, en tevens de eerste single van het komende album. Het is gebaseerd op het verhaal van Jakob, de schaapherder uit de bijbel, dat ook door Jan de Prentenknipper is uitgebeeld. Jakob vlucht van zijn familie, en krijgt halfweg een droom waarin engelen op en neer dalen van een ladder naar de hemel.

Broeder Dieleman geeft dit verhaal, een bekend thema in veel volkskunst, een geheel eigen draai: “Het lied onderzoekt de bezinning die een plek kan geven: een letterlijke plek met de aanwezige natuur, en de figuurlijke plek van de persoon ten opzichte van de wereld. Zo vloeien symboliek en landschap, droom en daad prachtig samen in dit nieuw vertelde, oeroude verhaal van Jakob de schaapherder.”

‘Jakobsladder’ is nu te beluisteren op Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer en Bandcamp. Pre-order het album in de webshop van Snowstar Records. Bekijk de video bij het nummer hier:

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over