Vijfde studio album van Zeeuwse zanger en verteller is nu overal beschikbaar

Broeder Dieleman brengt vandaag zijn langverwachte nieuwe en vijfde studio album ‘De Liefde is de Eerste Wet’ uit. Op het album zijn 13 nummers te vinden, waaronder de eerder uitgekomen singles ‘Jakobsladder’ en ‘Nieuw raam’, waar Peter Slager (BLØF) de muziek voor schreef. Het album ligt per vandaag overal in de winkels, en is ook onlineoveral beschikbaar. Bestel het album in de webshop van Snowstar Records.

Helaas is het door de huidige omstandigheden met het corona virus niet mogelijk een album releaseshow te spelen, echter wordt er daarvoor in de plaats een live optreden opgenomen in De Spot in Middelburg. Deze wordt via de kanalen van het poppodium uitgezonden op 6 juni om 20:00 uur.

Na een succesvolle theatertour in het begin van 2020, en een uitgebreide tour van meer dan 30 shows door België en Nederland samen met Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal) en Frans Grapperhaus naar aanleiding van hun gezamenlijke release 'Dit Is De Bedoeling' in 2019, is er nu een nieuw album van broeder Dieleman. Het album heet ‘De Liefde is de Eerste Wet’, een tekst die de rondtrekkende kunstenaar Jan de Prentenknipper in de 19e eeuw regelmatig als slogan uitsneed op zijn prachtige gekleurde prenten, die nu nog steeds vele kamers sieren in Zeeland. Het is een collectie van prachtige verhalen in de vorm van 13 liedjes, vakkundig uitgeknipt door broeder Dieleman en ingekleurd door hem en zijn band (Peter Slager (BLØF), Leo Fabriek, Janine van Osta, Frans Grapperhaus en Pim van de Werken).

Naast het verhaal over de eerdergenoemde Jan de Prentenknipper, staat het nieuwe album van broeder Dieleman vol met andere prachtige verhalen. Zo komt Engel Reinhoudt langs met bolussen. Zie je als je door het raam kijkt Jakob de schaapherder, uit de bijbel, net vertrekken naar zijn oom Laban. Een stem vertelt van een donkere nacht op Poonhaven, het buurtschap dat ooit aan het Hellegat lag. Tagore komt langs, er worden scheppingsverhalen opgedist, en iedereen die langskomt mag zijn verhaal doen.
Al deze verhalen worden verteld vanuit één gedachte: wat het betekent als de liefde de eerste wet is. Dieleman ging zo voor zijn album op zoek naar nieuwe vergezichten in oude verhalen, geschiedenis niet uit nostalgie maar als middel om antwoorden te krijgen.

‘De Liefde is de Eerste Wet’ is nu te beluisteren op Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer en Bandcamp. Het album ligt in de winkels en is te bestellen in de webshop van Snowstar Records

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over