Vorige week crashten twee sites die in de eerste aflevering van Voor hetzelfde geld werden vermeld. Vlaanderen is duidelijk klaar voor een programma over geld! Deze week voeren Jan Van Looveren, Britt van Marsenille en Thomas Vanderveken het tempo op met een wedstrijd om het goedkoopst winkelen. Ze zoeken uit of dure benzine nu echt beter is dan goedkope. En Britt heeft één maand lang aan alle wedstrijden deelgenomen die ze tegenkwam. Wat brengt dat op?

Supermarktbattle
Twee identieke winkellijstjes met daarop zes producten en twee briefjes van twintig euro: Daarmee stuurt Jan zijn collega’s Britt en Thomas op pad. Hun missie: tegen het einde van de dag voor zo weinig mogelijk geld de zes producten kopen.

Competitiekikkers Britt en Thomas hebben snel een strategie klaar en krijgen elk een cameraploeg mee op hun tocht langs markten, supermarkten, kruidenierswinkels en discountwinkels die Thomas zelfs tot in Nederland leidt.

In de finale in het MAS draait niet alles uit zoals gedacht en komen we te weten waar we op moeten letten om zo goedkoop mogelijk onze inkopen te doen.

één maand wedstrijden
Auto’s, tablets, reizen, filmtickets, dvd’s, boeken, tv’s, designeroutfits,... : met allerhande wedstrijden kan je gigantisch veel winnen, zonder er veel voor te moeten doen, zo lijkt het toch.

Onder het motto "veel meedoen is veel winnen", heeft Britt zich een maand lang op alle wedstrijden en wedstrijdjes gegooid die ze tegenkwam: zo’n 500 in totaal. In Voor hetzelfde geld deelt ze haar opgedane kennis met de kijker: een verhaal over winstkansen, schiftingsvragen en malafide organisatoren.

Is goedkope brandstof minder goede brandstof
Thomas heeft onlangs een jonge oldtimer gekocht. Hij wil daar zo lang mogelijk mee blijven rijden, vraagt zich af of de keuze van brandstof daar een rol in speelt en gaat op onderzoek. Hoeveel prijsverschil zit er tussen de goedkoopste en duurste pomp? Is er een verschil in de samenstelling van de brandstof? En het belangrijkste: is er ook een verschil in kwaliteit? Eén ding is zeker: na deze reportage doet u geen tankstation meer aan zonder de prijs te checken...

Voor hetzelfde geld: op woensdag 10 april om 20.35 u. op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: