The Mysterines deelt hun nieuwe album Afraid of Tomorrows via Fiction Records (Kae Tempest, Tame Impala, The Cure). Het is het tweede album van de Britse rockband en de opvolger van hun debuut Reeling dat in de UK strandde in de top 10.

Afraid of Tomorrows is opgenomen en geproduced door John Congleton (St. Vincent, Angel Olsen) in Los Angeles. De muziek van de band doet denken aan artiesten als Hole, The Distillers en PJ Harvey. Deze laatste producete trouwens de eerste plaat van The Mysterines.

Vorige week kwam de nieuwe single The Last Dance uit. Het nummer ging in première bij Jack Saunders in zijn BBC Radio 1 New Music Show.

Luister naar/bestel Afraid of Tomorrows

The Mysterines heeft al een mooi parcours afgelegd. Vorig jaar speelden ze support voor Arctic Monkeys op hun tour door UK en in februari speelden ze in het voorprogramma van Frank Carter & The Rattlesnakes, met een stop in AB. In juli spelen ze support voor Bloc Party op hun twintigjarig bestaan.

Eerder deze maand speelde de band uit Liverpool op Best Kept Secret en in het najaar staat er een mooie tour gepland. Op maandag 28/10 passeren ze in Kavka (Antwerpen) om Afraid of Tomorrows voor te stellen.

Tracklist:

1. The Last Dance
2. Stray
3. Another Another Another
4. Tired Animal
5. Jesse You're A Superstar
6. Hawkmoon
7. Sink Ya Teeth
8. Junkyard Angel
9. Goodbye Sunshine
10. Inside A Matchbox
11. So Long
12. Afraid of Tomorrows

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over