Bullet For My Valentine

De strak geoliede Welshe bulldozer Bullet For My Valentine davert op hun vierde ‘Temper Temper’ verder weg van de trashmetal uit de begindagen richting stadionfähige melodieuze heavy metal, zonder daarbij hun kenmerkende spijkerharde riffs afgewisseld met meezingbare refreinen uit het zicht te verliezen. Boegbeeld Matthew Tuck trok voor al dat lekkers met zijn valentijntjes op retraite naar Thailand en ging voor de finishing touch opnieuw aankloppen bij knoppenman Don Gilmore (Linkin Park, Korn, Lacuna Coil). Op Graspop ’13 bewezen deze vier Britse beukers dat hun nieuw materiaal al helemaal podiumproof is en ook de recensent van De Standaard dacht er zo over: “Deze jonge band uit Wales is een strak geoliede machine. En als die machine dan nog eens de krakers van het debuut - '4 Words (to choke upon)' en uiteraard 'Tears don't fall' - uit de kast haalt, is het ambiance troef op de festivalweide. 

Het wordt pompen of verzuipen met Bullet For My Valentine in AB en voor de tortelduifjes onder ons: BFMV passeert vijf dagen voor Valentijn dus wat is er nu romantischer dan wat liefde in de circle pit of zich vol overtuiging hand in hand laten verzwelgen door een immense wall of death? De metalen liefde kan toch schoon zijn!

Callejon & Coldrain support

Duitse furie Callejon en de Japanse metalheads van Coldrain zorgen voor de opwarming en zijn er op gebrand zich buiten hun landsgrenzen te profileren als topacts in hun metalsegment. An interesting evening of fine international metal!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Bullet For My Valentine
Datum: 
Zondag 9 februari 2014
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over