Deze ochtend passeerde Brihang in de ochtendshow bij Studio Brussel om er zijn nieuwe single 'Steentje' te primeuren bij het grote publiek. Deze vooruitgeschoven single is het eerste wapenfeit van zijn tweede album, dat in het najaar zal verschijnen. Daarnaast had Brihang ook opmerkelijk nieuws voor de luisteraars: op 24 oktober brengt hij het album voor het eerst live op zijn releaseshow in de Brusselse AB. De ticketverkoop voor die show is intussen geopend.

Sinds de verschijning van zijn debuutalbum 'zolangmogelijk' in 2016, wordt Brihang alom geprezen als één van de interessantste stemmen van zijn generatie. Verwachtingen over het nieuw werk waren hooggespannen en Brihang is vastbesloten om ze één voor één in te lossen. Vandaag lichtte de Knokse hiphopartiest, die intussen al even in Brussel resideert, alvast een tipje van de sluier op. Hij liet er in de ochtendshow op Studio Brussel zijn vooruitgeschoven eerste single 'Steentje' horen, een nummer dat prompt als 'Catch of the day' werd benoemd op de radiozender.

Daarnaast had Brihang ook groot nieuws te melden. Op 24 oktober later dit jaar staat hij in de AB om er zijn nieuwe plaat aan het publiek voor te stellen, de enige show die hij na de zomer zal doen. Een unieke show en in één klap het grootste headlineconcert in zijn toch al mooi gevulde carrière. De ticketverkoop is meteen na het interview open gegaan, kaartjes zijn te verkrijgen via deze link.

'Steentje' laat alvast het beste vermoeden voor die tweede plaat. Over een uitgepuurde en unieke sound horen we Brihang op geheel onnavolgbare wijze reflecteren over het steentje in zijn schoen: wat voor anderen hooguit een hinderlijk nevenverschijnsel zou vormen, is voor hem dan weer een aanleiding om scherpzinnig te reflecteren over de zin en de onzin van het bestaan. Brihang bouwt intussen verder aan zijn tweede plaat, die in het najaar het licht zal zien, maar 'Steentje' stilt intussen nog even de honger. Op vrijdag 19 april zal de single overal digitaal verkrijgbaar zijn en volgende week verschijnt er ook een fantastische nieuwe videoclip van.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over