'Casco' wordt de titel van het langverwachte tweede album van Brihang, zo onthulde hij zelf tijdens zijn show op Pukkelpop afgelopen vrijdag. Ook de releasedatum maakte hij in één ruk bekend, want de rapper liet aan de volgelopen tent weten dat de plaat op woensdag 16 oktober verschijnt. Tijdens zijn show gaf hij het publiek alvast een voorsmaakje met maar liefst zes nummers uit het aankomende album. 'Casco' komt uit onder Fake Records.

Brihang stond afgelopen vrijdagavond op Pukkelpop, meteen zijn enige festivalshow dit jaar. Verwachtingen waren hooggespannen vooraf en dat bleek ook uit de massale opkomst. Nog voor de rapper zelfs maar een voet op het podium zette, was de tent al afgeladen vol en stond het publiek in rijen dik buiten te wachten. Een open doekje, zeker, maar Brihang slaagde er in om vanaf de eerste noot te begeesteren met oud én nieuw werk. Een absolute triomftocht werd het, met enkel laaiend enthousiaste recensies achteraf. Lees de recensie van Humo HIER of De Standaard HIER.

Tijdens de show hing achter hem een grote banner op, waarop 'Casco' te lezen viel. Na enkele nummers maakte Brihang duidelijk dat dit de titel zal worden van zijn tweede plaat, de opvolger van 'zolangmogelijk' uit 2016, waarmee hij zijn doorbraak beleefde. Maar daar bleef het niet bij. Met een spuitbus zette hij vervolgens 16/10/2019 op die banner, waarmee meteen duidelijk werd wanneer die tweede plaat precies verwacht mag worden. Origineel aangepakt, maar wie de rapper iets of wat gevolgd heeft de afgelopen jaren weet dat dit zijn modus operandi is.
Brihang scoorde de afgelopen maanden al enorm met zijn eerste single 'Steentje' en het lijkt erop dat hij dit najaar op hetzelfde elan zal verder gaan. Zijn releaseshow in de AB op 24 oktober is al maandenlang hopeloos uitverkocht, net als zijn show in de Gentse Vooruit in november. Op 10

ovember is er nog een show in Brugge (LINK), maar ook daar zijn de tickets schaars aan het worden. Binnenkort komt de West-Vlaming, die tegenwoordig al even in Brussel resideert, met de tweede single van 'Casco'. Meer nieuws daarover volgt snel. 'Casco' wordt uitgebracht door Fake Records, de productie en distributie gebeurt via News Distribution Benelux.

LIVE

  • 24/10, AB, Brussel (SOLD OUT)
  • 10/11, Cactus, Brugge
  • 20/11, Vooruit, Gent (SOLD OUT)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over