Vandaag verschijnt de clip van 'Steentje', de eerste single van Brihang z'n aankomende album. De opmerkelijke video is deels door hem geregisseerd en is alweer een visueel meesterwerkje geworden. Het nieuwe album, de langverwachte opvolger van het fel gesmaakte 'zolangmogelijk' uit 2016, komt uit dit najaar. De releaseshow op 24 oktober in de grote zaal van de AB is intussen al volledig uitverkocht.

Wie Brihang de voorbije jaren ook maar een beetje volgde, weet intussen dat de jonge Knokkenaar creatief tot heel veel in staat is. Muzikaal, productioneel, maar zeker ook visueel: zijn zelf gemaakte videoclips onderscheiden hem altijd van de rest van het veld. Zeer vaak figureren in zijn clips zelfgemaakte installaties – hij heeft een verleden als beeldhouwer – en dat s nu niet anders.

We zien Brihang de hele clip lang tot aan de knieën in een betonnen blok zitten: het spreekwoordelijke steentje in zijn schoen is verworden tot een blok aan z'n been dat hij overal met zich meedraagt en waar hij niet meer uit los te wrikken valt. Het blok belet Brihang echter niet om meegesleurd te worden in de maalstroom van het dagelijkse leven, zo blijkt uit de zinderende finale. De clip is geregisseerd door Janes Zeghers en Brihang en gefilmd door Maanlander, die eerder al tekende voor zijn vorige clips. Bekijk de video hier, via het Youtubekanaal van Fake Records.

Hoe groot de verwachtingen zijn over zijn nieuwe album, is intussen vrij duidelijk. Zijn releaseshow gaat door op 24 oktober en na amper één dag voorverkoop had hij al de volledige AB-Box, met een capaciteit van 850 mensen, uitverkocht en werd besloten om het optreden te laten doorgaan in de grote zaal. Ook dieis sinds gisteren onherroepelijk uitverkocht. Het bewijst eens te meer dat Brihang een artiest is met een bijzonder groot bereik.

'Steentje' laat alvast het beste vermoeden voor de aankomende tweede plaat. Over een uitgepuurde en unieke sound horen we Brihang op geheel onnavolgbare wijze reflecteren over het steentje in zijn schoen: wat voor anderen hooguit een hinderlijk nevenverschijnsel zou vormen, is voor hem dan weer een aanleiding om scherpzinnig te reflecteren over de zin en de onzin van het bestaan. Brihang bouwt intussen verder aan zijn tweede plaat, die in het najaar het licht zal zien, maar 'Steentje' stilt intussen nog even de honger.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over