Vanaf vrijdag 21 oktober ‘morsen' online te verkrijgen zijn en valt de song te streamen via alle gekende kanalen. ‘morsen’ is de tweede single uit het debuutalbum van Brihang, 'zolangmogelijk’ getiteld. Deze verschijnt op 18 november.

Artiesten die nog voor hun officiële debuut al op de planken stonden van 's lands meest prestigieuze poptempels en festivals zijn op de vingers van een hand te tellen. Brihang (Boudy Verleye) is de uitzondering op de regel. Sinds hij begin 2014 de Nieuwe Lichting van Studio Brussel won, nam zijn carrière onherroepelijk een steile klim. De rapper oversteeg al snel de hiphopniche waardoor ook het grotere publiek zijn experimentele en volledig unieke muziekstijl in de armen kon sluiten.

'morsen' is de tweede single van zijn debuutalbum 'zolangmogelijk', na 'balanceren' dat in februari uitkwam. In het ingehouden frivole nummer horen we de jonge rapper zoals we 'm kennen: spitsvondig, scherp, herkenbaar in z'n authenticiteit en niet schuw van zelfspot. De productie van dit nummer is gedaan door Pieter-Jan Cools, muzikant bij de groep 'Rumours'. Hij nam ook het lo-fi maar uiterst catchy refrein voor de rekening. Beluister ‘morsen’ hier.

Het debuutalbum 'zolangmogelijk' zal duidelijk maken dat Brihang een volstrekt eigenzinnige artiest is. Ook de twee release shows, waar de plaat live wordt voorgesteld, liggen in diezelfde lijn. Op 16 november zal hij de plaat voorstellen op de planken van de Minardschouwburg voor een zittend publiek, twee dagen later zal hij dezelfde show brengen in De Spil in Roeselare voor een staand publiek. De show in de Minard was al twee maand op voorhand uitverkocht, en de show in Roeselare is op weg om hetzelfde lot te ondergaan.

Het hoeft bijna niet meer gezegd te worden, maar de verwachtingen over zijn debuutalbum zijn hooggespannen, al hoeft dat niet te verbazen bij een van de meest opwindende artiesten van de nieuwe generatie. Een eerste single en clip van het album, 'balanceren', lichtte in februari alvast een tipje van de sluier en kreeg een warme ontvangst. 'zolangmogelijk' komt begin november uit bij Fake Records en wordt gedistribueerd door News Records.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over