Het duet 'Breaking Up Slowly' van Kato en TOM DICE is een muzikale samenwerking die beide artiesten aangingen toen Kato aan haar tweede album ‘Warrior’ werkte.

De gevoelige ballad werd van bij de release van ‘Warrior’ door velen bestempeld als het beklijvendste nummer op de CD. Niet alleen blenden de stemmen van Kato en Tom Dice perfect in ‘Breaking Up Slowly’, ze zijn er ook wonderwel in geslaagd om de emotie in het nummer te leggen die het nodig heeft.

De final touch in Breaking Up Slowly komt van het cello spel van Jean-François Assy dat door merg en been gaat. Jean-François "Jeff" Assy werkte eerder samen met grote Belgische namen als DAAN, Puggy, Adamo en Arno maar ook met Franse artiesten zoals Alain Bashung en Daniel Darc.

Om 15u deze namiddag brengen Kato en Tom Dice de nieuwe single voor het eerst samen live in Fuzz op JIM. Aanstaande zaterdag 21 september spelen ze de nieuwe single live in het Radio2 programma ‘En Nu Serieus’ (8u-10u). Op dinsdag 8 oktober maken ze hun opwachting in de ochtendshow ‘MNM Wijftig’ op MNM (7u-9u).

Breaking Up Slowly is NU beschikbaar op iTunes, Deezer en op Spotify.

Kato is de laatste tijd ook bezig met andere projecten. Zo leent ze samen met Nic Balthazar haar stem aan de Vlaams/Nederlandse versie van de nieuwe film ‘In het spoor van de Marsupilami". Alain Chabat, Jamel Debbouze en Lambert Wilson zijn enkele van de acteurs die in de originele versie van de Frans/Belgische film spelen. Voor het dubben van de stemmen werd beroep gedaan op een Nederlandse en een Vlaamse cast.

Voor de Nederlandse bijdragen zorgen o.a. Johnny Kraaijkamp jr. en Edsilia Rombley en voor Vlaanderen geven Nic Balthazar en KATO met hun stem gestalte aan twee figuren in de prent.
Nic Balthazar sprak de rol in van Generaal Pochero, die een geweldige fan is van Céline Dion. KATO leent haar stem dan weer aan Pétunia, de assistente van professor Hermoso.

Korte inhoud:
Dan Geraldo is geen grote held en doet alsof hij altijd op zoek gaat naar het laatste grote wereldnieuws. Volgens bronnen is er een geel beest met zwarte stippen en een hele lange staart gezien in het tropisch woud van Palombië waar Generaal Pochero de plak zwaait. De lokale bevolking noemt dit mythische wezen ‘Marsupilami’. Bestaat het enkel in de hoofden van de mensen of bestaat hij echt? Dan trekt samen met lokale gids en ritselaar Pablito op pad om het rare beest te zoeken. Hierbij vallen ze van de ene (on)prettige verrassing in de andere. Ondertussen tracht Pétunia om professor Hermoso op nobeler gedachten te brengen.

De stemmen werd opgenomen in Nederland. Voor KATO was het de eerste voice-over die ze deed, Nic Balthazar is vanzelfsprekend bekender met het fenomeen film en had in het verleden al stemmen ingesproken. De film komt enkel op DVD & Blu-ray uit op 19 september a.s.

Zowel Kato als Tom Dice hebben aangegeven dat ze na deze mooie muzikale samenwerking allebei een sabbatperiode inlassen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over