Baanbrekend dansgezelschap komt voor de eerste keer naar België

Viervoudig wereldkampioen breakdance ‘Flying Steps’ en bekend operadirecteur Christoph Hagel bewijzen met hun adembenemende performance ‘Red Bull Flying Bach’ dat klassieke muziek en breakdance perfect samengaan. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 december komt de show naar het Koninklijk Circus in Brussel. Zeventig minuten lang worden de bezoekers ondergedompeld in een halsbrekend spektakel waarbij acht dansers, live begeleid door een pianist, het beste van zichzelf geven op muziek van barokcomponist Johann Sebastian Bach.

Flying Steps verleggen met hun moderne breakdance-choreografie de grenzen van de klassieke cultuur, waarbij ze Bachs’ Das Wohltemperierte Klavier tot een verbluffend visueel spektakel omtoveren. Acht dansers nemen je mee in een hartstochtelijk liefdesverhaal en vertonen in zeventig minuten tijd de meest waanzinnige dansbewegingen, dit alles live begeleid op de piano.

In dit romantische verhaal maakt het dansgezelschap zich voor een examen klaar in de repetitieruimte. De spanning stijgt, en het humeur van de dansers verandert. Tot een geheimzinnige vrouw het repetitielokaal binnenstapt en de conflicten tussen de dansers een hoogtepunt bereiken.

Internationaal succes

Red Bull Flying Bach reist sinds 2010 de wereld rond voor uitverkochte zalen. Na onder andere Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Canada, Australië en Scandinavië is nu ook eindelijk België aan de beurt.

De internationale pers reageerde alvast laaiend enthousiast op de voorstelling. Der Spiegel heeft het over “een gewaagd experiment met een enorm succes” terwijl de New York Times hoopt dat Red Bull Flying Bach er nog niet meteen mee op houdt: “Wie er nu nog steeds niet in geslaagd is om tickets voor deze voorstelling te bemachtigen, kan alleen maar hopen dat het gezelschap blijft optreden.” 

Over Flying Steps

Michael ‘Mikel’ Rosemann, één van de Duitse hoofdrolspelers en choreograaf, begon zijn danscarrière in 1991 met zijn deelname aan een breakdanceworkshop. Sindsdien zet hij zich in voor de nieuwe generatie breakdancers. Mikel geeft les in de Flying Steps Academy, de dansschool van het gezelschap in Berlijn. 

Wie dit spektakel niet wil missen, kan op vrijdag 12 en zaterdag 13 december terecht in het Koninklijk Circus in Brussel. Tickets kosten respectievelijk 27,50 en 37,50 euro en zijn beschikbaar via de website van het Koninklijk Circus of in de FNAC-winkels.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Flying Steps
Datum: 
vrijdag 12 en zaterdag 13 december om 20.30 uur
Locatie: 
Koninklijk Circus, Brussel
Meer over