U leest het goed: op 12 mei 2017 speelt Caetano Veloso een exclusief soloconcert in de Koningin Elisabethzaal!

Caetano Veloso is één van de populairste en meest invloedrijke Braziliaanse componisten en zangers. Eind jaren zestig leefde hij net als Gilberto Gil in ballingschap in Londen. De twee vaandeldragers van de populaire Tropicalismo-beweging jamden toen geregeld samen in clubs. Ze mengden avant-garde met traditionele Braziliaanse stijlen en drukten zo een onuitwisbare stempel op de Europese en Braziliaanse muziek.

Vanaf de jaren '80 groeide de populariteit van Veloso ook buiten Brazilië. In 2004 bracht hij 'A Foreign Sound’ uit, zijn eerste volledig Engelstalige album, met covers van onder andere Bob Dylan, Cole Porter en Nirvana. Naast muziek voor zijn talloze studio- en liveplaten (o.a. 'Live at Carnegie Hall’ met David Byrne), schreef hij geregeld mee aan soundtracks van films als 'Hable con Ella' van Pedro Almodovar en 'Frida' van Julie Taymor.

Caetano Veloso groeide wereldwijd uit tot een muziekicoon. Tijdens zijn lange carrière werd hij al overladen met talloze prijzen, onder meer elf Grammy Awards. Zijn laatste album 'Two Friends, One Century Of Music’ met Gilberto Gil werd genomineerd als #Grammy2017 in de categorie "Best World Music Album”.

Vandaag is Veloso actiever dan ooit. Zijn concert in de Koningin Elisabethzaal staat dan ook garant voor een boeiende avond, waarbij hij met een zorgvuldige selectie songs zal doordringen tot de kern van zijn muzikale universum. Voor de gelegenheid brengt hij ook de rijzende Braziliaanse ster Teresa Cristina mee.

Let op, want het aantal plaatsen is beperkt. Om te zorgen dat je er zeker bij bent, reserveer je best nu al je zitje.

Tickets zijn vanaf woensdag 22 februari om 10u te koop via greenhousetalent.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Caetano Veloso
Datum: 
12 mei 2017
Locatie: 
Koningin Elisabethzaal, Antwerpen

Reservatie:

Meer over