Stel je eens voor dat er een restaurant is dat je de toekomst laat proeven. Een toekomst met voldoende, gezonde voeding voor iedereen. Verantwoord geproduceerd. Toekomstmuziek? Zeker niet! Van 5 tot 7 juli kunnen bezoekers van Paradise City kennismaken met Brasserie 2050, het restaurant van de toekomst.

Het concept van Brasserie 2050 is in 2018 ontwikkeld door de Rabobank, in samenwerking met MOJO, The Food Line-up en de coöperatieve bank Overtreders W. Tom van Kuyk, manager brand experience & partnerships bij de Rabobank: “Rond 2050 zijn we met 10 miljard mensen op de wereld. Om de wereldbevolkingsgroei bij te benen, moet de voedselproductie met zo’n zestig procent omhoog en de ecologische impact ervan met vijftig procent omlaag. Het is noodzakelijk dat we anders gaan eten, verbouwen én produceren. Met Brasserie 2050 laten we een breed publiek zien, maar vooral proeven hoe dat kan.”

BOURGUIGNON SANS BOEUF

Op de kaart staan gerechten zoals bourguignon sans boeuf en shoarma gemaakt van knolselderij. Ieder gerecht is gekoppeld aan een voedselvraagstuk, zoals biodiversiteit of verziltende landbouwgronden. De gerechten zijn er niet alleen om de smaakpapillen van festivalgangers te prikkelen, maar zetten ook aan tot nadenken. Maartje Nelissen van The Food Line-Up, verantwoordelijk voor het culinaire concept: “Vorig jaar hebben we dit in Nederland neergezet en het is super dat we dit nu ook in België mogen doen. Zo kijkt Chef Gilbert Kolff die verantwoordelijk is voor het menu samen met Seppe Nobels (algemeen food-curator van Paradise City) met welke lokale boeren we kunnen samenwerken en hoe we het menu het beste aan kunnen passen op de Belgische markt.”

HERBRUIKBAAR RESTAURANT

Naast de gerechten is Brasserie 2050 zelf ook duurzaam en circulair. Zo is het gebouw volledig demontabel en herbruikbaar en voorzien van een vertical farm, de tafels zijn gemaakt van gerecycleerd plastic en het gft-afval wordt gecomposteerd. Om de CO2-impact te verminderen wordt vooral met lokale producten en producenten gewerkt waardoor de keten bovendien korter en transparanter wordt. “Toen ik over Brasserie 2050 hoorde was mijn interesse direct gewekt,” vertelt Dimitri Verschueren, organisator van Paradise City. “Een brasserie die het wereldvoedselvraagstuk serveert op een licht verteerbare manier. Aan de hand van eerlijke en heerlijke gerechten met ieder hun eigen verhaal of dilemma. Dat sluit perfect aan bij waar wij als festival voor staan.”

Brasserie 2050 strijkt neer op Paradise City van vrijdag 5 juli tot en met zondag 7 juli 2019. Gasten kunnen zonder reservering aanschuiven op vrijdag (15.00 tot 22.00), zaterdag en zondag (09:00 uur tot 22:00 uur). www.paradisecity.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: