Van 28 augustus tot 1 september palmen we met onze gratis zomerfestivals Boterhammen In Het Park en Feeërieën opnieuw het meest sfeervolle en oudste park van Brussel in. Dit jaar strijkt ook Bar Chaud neer naast de kiosk in het Warandepark: dat wordt dé plek voor ontdekking en ontspanning.

Boterhammen In Het Park

Al sinds 1990 geeft Boterhammen In Het Park een podium aan de beste Vlaamse en Nederlandstalige artiesten van het moment. Dit jaar bijt de Nederlandse singer-songwriter Spinvis de spits af met songs uit zijn nieuwste album Be-Bop-A-Lula. Nog op maandag vindt de Belgisch-Rwandese Porcelain id hun weg naar het Warandepark met hun breekbare lo-fi. Dinsdag steelt LeBlanc de show met zijn sappig Brussels accent en bakken energie. Een verrassingsact van formaat sluit de hitsige tweede dag af. Woensdag is het tijd voor de Brusselse primeur van Vlaamse superster Pommelien en de vlijmscherpe Vlaamse hiphop Ysmé. Vieze Meisje en S10 zetten op donderdag de kiosk in lichterlaaie, want life is a vieze cirkel! Eindigen doen we op vrijdag met Frank Vander linden en Laïs, twee iconische namen die voor een iconische middag zorgen.

Feeërieën

Feeërieën trok vanaf zijn ontstaan resoluut de kaart van hedendaagse en diverse muzikale eigenzinnigheid, en dat is exact wat het publiek tijdens de 19e editie opnieuw mag verwachten. Op maandag ontvangen we Paul St. Hilaire (Tikiman) en Richard Akingbehin, twee grootmeesters van de dub. The Bug feat. Dis Fig komt dan weer met ‘ambient dancehall and sensual trip-hop’, aldus Resident Advisor. Dinsdag brengen Benjamin Abel Meirhaege, Valgeir Sigurðsson, en Elisabeth Klinck een liedcyclus op het raakvlak van eigentijds klassiek en electronica. Celliste/zangeres Mabe Fratti doorbreekt muzikale grenzen met haar experimentele plaat Se Ve Desde Aquí. Woensdag is gereserveerd voor een eerbetoon aan het 50 jaar oude album Space Is The Place van kosmische jazz/afrofuturist Sun Ra, gebracht door Khalab Live Band en het Londense collectief Emanative. Op donderdag stoomt het in het Warandepark door de desert blues van Etran De L’Aïr (Sahel Sounds) en de bezwerende Schotse bag pipes van Brìghde Chaimbeul. BLCK MAMBA krijgt carte blanche om Feeërieën af te sluiten. Lateena (live), Rokia Bamba en host Mc Zelda Fitzgerald maken er samen met haar een wilde vrijdagavond vol dancehall, amapiano, gqom en groovy hiphop van.

Bar Chaud

Voor het eerst opent Bar Chaud in de week van Boterhammen In Het Park en Feeërieën de deuren. In de nieuwe hangout naast de kiosk in het Warandepark kan het publiek van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat iets lekkers eten of drinken met vrienden en familie, genieten van proza en poëzie, meedoen aan dans- of graffitiworkshops, yoga en qi gong uitproberen, of gewoon lekker luieren in het gras. In ‘t kort: iedereen die al graag eens blijft plakken, is welkom in Bar Chaud. Het volledige programma volgt snel.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: