Mechelen krijgt er deze zomer een nieuw muziekevenement bij: Botaniek Live. De feeërieke Kruidtuin vormt het kader voor een boeiende concertreeks. In juli en augustus vinden er acht weekends op rij concerten plaats op vrijdag- en zaterdagavond. Het programma wordt samengesteld door bekende Mechelaars. Botaniek Live is een unieke samenwerking tussen Mechelen Feest en Live Nation Belgium, dat al jaren in Mechelen zijn thuis heeft. Een deel van de opbrengst van de concertreeks wordt overgemaakt aan LIVE2020, het solidariteitsfonds voor en door de livemuzieksector.

De prachtige Kruidtuin in de Mechelse binnenstad vormt vanaf juli het decor voor Botaniek Live, een zomerse openluchtconcertreeks. In ‘Den Botaniek’ - de naam van het park in de volksmond - kunnen tot 600 bezoekers genieten van een gevarieerde reeks liveconcerten. Het kader is prachtig, de inrichting gezellig en geheel coronaveilig. Bezoekers nemen plaats in bubbels van maximaal 4 personen en houden steeds de nodige afstand. Drank en hapjes worden contactloos besteld en betaald en aan tafel bediend. Het wordt genieten. Het programma van Botaniek Live wordt samengesteld in samenspraak met acht bekende Maneblussers, de Botaniek Live ambassadeurs: Roos Van Acker, Fatma Taspinar, Klaas Delrue, Emma Bale, Steven Defour, Martha Da’ro, Circus Ronaldo en Bert Gabriëls. Het levert een boeiend programma op, een hedendaagse mix van nieuw talent en gevestigde waarden.

Ambassadeurs
Roos Van Acker is de Botaniek Live-ambassadeur voor het openingsweekend dat voor de speciale gelegenheid gespreid wordt over drie dagen. Roos kiest voor vier eigentijds eigenwijze bands. Ze brengt op vrijdag 2 juli de opwindende Amsterdamse groep Altin Gün naar Botaniek Live, op zaterdag 3 juli Equal Idiots en op zondag 4 juli Psychonaut en Brutus. Steven Defour stelt het programma van het tweede Botaniek Live weekend samen. Hij kiest voor Glints, 1KD en Rare Akuma op vrijdag 9 juli en Compact Disk Dummies op zaterdag 10 juli. Het programma wordt snel verder aangevuld, samen met de ambassadeurs wordt er volop aan gewerkt.

Botaniek Live is een samenwerking tussen Mechelen Feest en Live Nation Belgium. De grootste concert-en festivalorganisator van het land opereert al vele jaren vanuit de stad van de Maneblussers en voelt zich er helemaal thuis. Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest, de evenementenorganisatie van de Stad Mechelen, is enthousiast over de samenwerking: “Mechelen heeft een traditie van een ruim muziekaanbod tijdens de zomer. Dit jaar wordt de Mechelse Kruidtuin - oftewel Botaniek – nog meer dé muzieklocatie. Er zullen in de Kruidtuin ook gratis Parkpopconcerten zijn, een belangrijke vaste waarde in het programma van De Zomer is van Mechelen. Deze samenwerking toont hoe we De Zomer is van Mechelen verder willen uitbouwen. Organisatoren worden door ons ondersteund en kunnen werken binnen de koepel van De Zomer is van Mechelen, om zo samen een geweldige festivalzomer op poten te zetten.”

Deel van opbrengst naar LIVE2020
Herman Schueremans van Live Nation Belgium voegt toe: “Wij voelen ons thuis in Mechelen. We zijn dan ook verheugd een steentje te kunnen bijdragen aan het cultureel leven in de stad. Het is de zomer van de heropstart, stap voor stap. Ons team maar ook productiecrew, artiesten en muzikanten, cateraars en anderen hebben er echt goesting in. Belangrijk is ook dat we niet uit het oog verliezen dat de crisis diepe wonden heeft geslagen rondom ons. Een initiatief als LIVE2020, het solidariteitsfonds van en door de livemuzieksector, blijft nodig om wie hard getroffen werd bijkomend te ondersteunen. Daarom is besloten een deel van de opbrengst van Botaniek Live over te maken aan het fonds.”

Botaniek Live vindt plaats in juli en augustus in de Kruidtuin in Mechelen. Tickets worden enkel in pakket van 4 tickets aangeboden. Tickets voor de vandaag aangekondigde concerten zijn beschikbaar vanaf vrijdag 4 juni om 10u via ticketmaster.be. Meer concerten worden binnenkort bekendgemaakt. Kom meer te weten over Botaniek Live via botaniek-live.be.

Parkpop blijft vaste waarde
Ook de Parkpopconcerten vinden komende zomer plaats in de Kruidtuin, telkens op donderdag, gebruikmakend van dezelfde infrastructuur en faciliteiten. Kristof Calvo: “Er zullen deze zomer dus meer concerten worden georganiseerd, maar het einduur wordt wel vervroegd. Op die manier wordt er rekening gehouden met de draagkracht van het park en de binnenstad. Door het einduur op 22u te zetten, kunnen bezoekers ook nog afzakken naar de Mechelse horeca, die we op die manier ook graag extra ondersteunen na een moeilijke periode.”
Het programma van Parkpop volgt midden juni.

Botaniek Live is een samenwerking tussen Mechelen Feest en Live Nation Belgium. Botaniek Live steunt Live2020, het solidariteitsfonds voor en door de livemuzieksector. Meer info via live2020.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: