Frontman Tom Verbeeck over hun nieuwe single 'Cherry':

“Tijdens de lockdown trok ik me terug in mijn studio in mijn ouderlijk huis. Starend uit mijn raam, met zicht op wijdse velden, kwam de inspiratie voor Cherry. Die song hing in de lucht. Een magisch songwriting moment. Door mijn tinnitus (oorsuizen) is het vaak moeilijk om rust te vinden, maar die lockdowns hebben mij de tijd en ruimte gegeven om muziek te creëren zonder afleiding. Ondanks het op veel vlakken voor veel mensen een zwaar jaar was, is deze song een ode aan de positieve kant van het leven. Er spelen zich veel drama’s af, maar tegelijkertijd zijn er veel mensen in mijn directe omgeving op zoek gegaan naar een nieuwe job, nieuwe uitdagingen, hebben ze een nieuwe passie ontdekt of zijn ze excessief beginnen sporten. Hopelijk kunnen mensen hoop vinden in deze song. Want betere tijden komen er echt wel aan. En snel. Ik voel het.”

De nieuwe single 'Cherry' is de tweede single van hun debuutalbum 'Ghostwood Country Club', dat uitkomt op 4 juni. Het album is geïnspireerd op de mysterieuze wereld van de serie Twin Peaks (David Lynch).

Bosum, het dreampop project van singer/songwriter Tom Verbeeck, draait om dromerige vocals, ondergedompeld in instrumentals van zachte gitaren, zwevende synths en distinctieve drums. In het najaar van 2020 releasden ze een cover van The Weeknd's monsterhit 'Blinding Lights'. Studio Brussel maakte er hun #Catchoftheday van en de single stond twaalf weken lang in hun legendarische playlist 'De Afrekening'. Ook was de single te zien in Het Huis op één (de aflevering met Siska Schoeters). Bovendien merkte NRJ op dat de single viraal ging op Spotify waardoor ze het hebben gedraaid in hun radioshow ‘NRJ 40’.

Bosum vindt inspiratie in early dreampop/shoegaze acts (The Cure, Cocteau Twins, Slowdive, Boards of Canada) en contemporary indie acts (Ben Howard, The War On Drugs, Men I Trust, Big Thief, Kurt Vile, Skinshape, Bon Iver, Sam Fender). De bandformatie bestaat uit Tom Verbeeck, Elias De Schepper, Anton Valcke, Alessio Santoliquido en Klaas Tomme.

Check de single HIER.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over