Studenten en docenten PXL-Music vertolken legendarische songs uit de pop- en rockgeschiedenis met een hoog alcoholpercentage

De eerste vermelding van een drinklied dateert al van de elfde eeuw en vond haar oorsprong in de Carmina Burana. In de loop van de muziekgeschiedenis ontstonden er niet alleen een enorme hoeveelheid traditionele drinkliederen, ook de popmuziek omarmde het goedje en produceerde legendarische songs met een hoog alcoholpercentage.

Naar aanleiding van de Jeneverfeesten selecteerden studenten en docenten van PXL-Music een dosis duivelse drinkliederen uit de recente popgeschiedenis en balden ze samen tot een bezwerende live set onder de naam Bootleggers & Baptists!. Op de setlist prijkt muziek van ondermeer Mark Lanegan, Frank Zappa, Tom Waits, Wilco, Nina Simone, Whiskeytown, Dead Kennedys, Compulsive Gamblers en Nancy Sinatra & Lee Hazlewood.

De naam Bootleggers and Baptists komt van de Amerikaanse economist Bruce Yandle, die de term verzon voor het fenomeen waarbij bepaalde regels worden ondersteund door zowel groepen die het doel van de regels ondersteunen als groepen die baat hebben bij het ondermijnen van het doel. In de 20ste eeuw waren baptisten zeer actief in politieke middens om te ijveren voor een alcoholverbod op zondag, bootleggers verkochten illegaal alcohol en hadden er evenzeer baat bij als de legale verkoop beperkt zou worden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: