Net zoals de Boomtown-abonnementen is ook de tweede show van Gabriel Rios helemaal uitverkocht. Ook voor Lambchop, Sun Kil Moon, en Andy Stott zijn de tickets erg gegeerd. U bent gewaarschuwd!

BoomBar crowdfunding: nog minder dan 1000 euro te gaan!

Boomtown werkt aan de Boombar, een duurzaam toogsysteem met alles erop en eraan, volledig ecologisch, en nog eens mooi om naar te kijken ook. Voor de bouw van het prototype krijgen we steun van een aantal bedrijven (o.a. Eneco en Farys) en onderwijsinstellingen (KU Leuven en HoGent), maar we hebben ook uw hulp nodig: via crowdfunding halen we de laatste 5.000 euro op om de bar ook echt te kunnen bouwen. Intussen haalden we al een goeie 4.000 euro op, dus met uw steun geraken we er zeker! Wie weet volgt ze dan het voorbeeld van de bekers, en zorgt ze mee voor de verduurzaming van meer festivals in het land of zelfs daarbuiten. U krijgt er zelfs vanalles (VIP-tickets, drankbons..) voor in de plaats!

Voor meer info over de BoomBar: www.boombar.be

Duurzaam water op Boomtown

Op Boomtown serveren we dit jaar in samenwerking met Aquacare en Farys aan alle bars gefilterd en gekoeld leidingwater, bruisend of niet-bruisend. Dit is niet alleen lekker en gezond maar ook goed voor het milieu. De voetafdruk van het transport is een pak minder dan bij flessenwater én we creëren geen afval! En er is nog meer goed nieuws: een beker water, plat of bruisend, zal slechts 1,25 euro kosten!

Alles Kan 2015: Experimentele Muziek & Geluidskunst

S&D#026 is een paviljoen gesitueerd op Boomtown met een focus op experimentele muziek. Het paviljoen is ontworpen en ingevuld door 019, een tijdelijke invulling aan de Oude Dokken in Gent. 019 sluit vijf dagen lang de deuren en verhuist naar het centrum van de stad. Precies in het midden van de Kouter bouwen ze een steigerconstructie van acht op acht op acht meter. In deze gigantische kubus nodigen ze meer dan 20 jonge kunstenaars en collectieven uit die niet op een traditioneel podium terechtkunnen maar een eigen ruimte vereisen om met de toeschouwer in contact te komen. S&D#026 geeft een momentopname van experimentele muziek in en rond Gent. De interventies vinden plaats in de marge van Boomtown en nemen de vorm aan van concerten, installaties, video screenings, performance, of een mengvorm daarvan.

S&D#026 is een organisatie van Smoke & Dust vzw i.s.m. Alles Kan (projectsubsidie voor jongeren), Oude Beestenmarkt vzw, 019, AIFOON, CONSOULING SOUNDS en HOLIDAY ISLAND. Met de steun van de dienst Feesten en de Jeugddienst van de Stad Gent.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: