Van 17 tot en met 21 juli, voor de zeventiende keer, vijf dagen lang geweldige concerten in het hart van de stad tijdens de Gentse Feesten. Vandaag kondigen we de vier eerste namen aan. Er volgen snel meer namen.

‘T Hof van Commerce - 17 juli - Handelsbeurs

‘T Hof van Commerce op Boomtown staat garant voor een legendarisch feest! Dat weten we uit ervaring want deze zomer wordt het drietal voor de vijfde keer opgetrommeld om met hun West-Vlaamse woordenvuur het dak van de Gentse Feesten te blazen. Wie er in 2002 al bij was zal zich nog het stomende concert herinneren op de Oude Beestenmarkt, inclusief wolkbreuk. Daarna volgden volgepakte pleinen in 2006, 2012 en 2013. Deze zomer blazen Buyse, Kowlier en 4t4 twintig kaarsjes uit en de beste manier om dat te vieren is hen te laten doen waar ze het beste in zijn: het kot afbreken. De Handelsbeurs wordt het decor voor deze passage, dat betekent ook dat tickets beperkt zijn.

Milow - 17 juli - Opera

Voor Milow wordt het zijn eerste Boomtown en dat vieren we ook met een speciaal decor. Op het unieke podium van de Opera bent u deze zomer getuige van de enige Belgische zaalshow van Milow in 2018. Het wordt een intiem concert in trio bezetting met akoestische versies uit Modern Heart, zijn laatste album uit 2016. Daarop werkte hij samen met grote meneren zoals Brian Kennedy (Rihanna, Chris Brown) en James Fauntleroy (Beyoncé, Kendrick Lamar, Justin Timberlake) aan de knoppen. Daarbovenop zal de Leuvense trots ook enkele nieuwe nummers te brengen. Benieuwd hoe een stripped-down versie van Milow klinkt in de rode pluche van de Gentse Opera? Only one way to find out...

Spinvis - 19 juli - Opera

Dat Spinvis vorig jaar op de Kouter Boomtown afsloot met het nummer Kom Terug blijkt niet helemaal toeval te zijn geweest… De Nederlandse artiest bracht toen na een stilte van zeven jaar zijn nieuwe album Trein Vuur Dageraad naar Gent... en komt nu terug! Wie de regenbui tijdens het concert trotseerde werd niet alleen betoverd door de warme en vervoerende muziek maar krijgt dit jaar een uitgebreide encore. Dit keer mét een dak, in de Opera.

Jasper Steverlinck - 21 juli - Opera

Jasper Steverlinck is eindelijk waar hij moet zijn. Bij de essentie. Op Night Prayer, zijn nieuwste album dat morgen uitkomt draait het uitsluitend om songwriting in de puurste, meest directe vorm. Night Prayer werd opgenomen met één gitaar en in één take. Zonder al te veel versiering en met Jean Blaute aan de knoppen die de blues en de rauwe emoties als geen ander wist te vangen. Maar ondanks de donkere toon van de teksten schemert er altijd hoop door. We zijn er zeker van dat de Opera een perfecte plek is voor Jasper Steverlinck om dat verhaal te komen vertellen.

Boomtown is hét alternatieve muziekfestival op de Gentse Feesten.

Ook dit jaar vindt Boomtown plaats op de Kouter, in de Handelsbeurs en in de Opera. Concerten op de Kouter zijn gratis. Tickets voor concerten in de Handelsbeurs en de Opera zijn beschikbaar www.boomtownfestival.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: