Boomtown 2014 komt er terug aan! De muzikale kers op de taart van de Gentse Feesten belooft er opnieuw een spetterende editie van te maken. De eerste namen liegen er alvast niet om: ondermeer Raketkanon, Flat Earth Society ft. Mauro Pawlowski, Ef, Mintzkov, en My Sad Captains zullen van 22 tot en met 26 juli de Handelsbeurs en de Kouter onveilig maken.

De eerste namen!

Veel mensen, de zon, pintjes: hoe belangrijk die ook allemaal mogen zijn tijdens Boomtown, uiteindelijk gaat het om de muziek (toch?). Daarom pakt Boomtown ook dit jaar uit met een redelijk geweldige affiche. Daarvan gaan we uiteraard nog niet alles verklappen, maar bij deze lichten we toch al een tip van de sluier. Ons aller vriend Mauro Pawlowski zal een drukke vijfdaagse hebben, want de man komt maar liefst drie keer langs. Gruppo di Pawlowski, Hitsville Drunks, en Flat Earth Society ft. Mauro Pawlowski, allen spelen ze ten dans. Nu al stuk voor stuk legendarische sets van één van Belgiës invloedrijkste muzikale duizendpoten. En er is meer!

Voor het hardere werk kunnen we u bijvoorbeeld doorverwijzen naar Raketkanon, voor grand cru popmuziek hebben we dan weer Mintzkov en My Sad Captains over de vloer. Het Zweedse Ef herinnert u er nog eens aan hoe postrock eigenlijk hoort te klinken, en Robbing Millions uit Brussel komen tonen dat hun opmars van de laatste twee jaar echt niet te stuiten valt.

En last but not least: al de rest. De komende weken en maanden zal Boomtown hier en daar nog wat ballonnetjes lossen. Er komen nog veel meer écht grote kleppers aan. Stay tuned!

Gruppo di Pawlowski - Hitsville Drunks - Flat Earth Society ft. Mauro Pawlowski - Raketkanon - Mintzkov - My Sad Captains (UK) - Ef (SE) - Robbing Millions

Gratis buiten, betalend binnen

Boomtown blijft in de eerste plaats natuurlijk een gratis festival. Alle concerten die buiten op de Kouter plaatsvinden zijn volledig vrij toegankelijk. Je moet er enkel voor zorgen dat je op tijd komt, want als het plein vol is dan is het, euh, vol.

Voor de concerten binnen in de Zaal en de Club van de Handelsbeurs kun je online tickets kopen. Zo ben je zeker van je plaats, én hoef je niet aan te schuiven aan de ingang. Na betaling ontvang je onmiddellijk je e-tickets in je mailbox. Bovendien is de prijs in voorverkoop lager dan de prijs aan de kassa.

Nog goedkoper is het kopen van een combi-ticket: een ticket voor de twee concerten van een bepaalde dag in dezelfde zaal. Deze combi-tickets zijn enkel online en vooraf te koop. Op het festival zelf zal je enkel nog tickets per concert kunnen kopen, tenzij het concert al op voorhand is uitverkocht. Want vol is vol! De voorverkoop start op woensdag 9 april.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: