Bonobo komt naar het Koninklijk Circus

Hij zette het jaar 2013 meteen goed in met de release van ‘The North Borders’ en bracht ons afgelopen mei bovendien een magistraal AB-concert. Simon Green, alias Bonobo, schrijft ondertussen verder aan de allermooiste hoofdstukken van zijn verhaal dat meer dan tien jaar geleden begon. De geïnspireerde, geduldige en bedachtzame Brit is goed op weg om uit te groeien tot één van de belangrijkste artiesten van zijn generatie.

In 2000 brengt Simon Green ‘Animal Magic’ uit onder pseudoniem Bonobo. Het is een volledig instrumentaal debuutalbum, dat van A tot Z het resultaat is van zijn eigen werk en vooral de kleine undergroundwereld en kenners weet aan te spreken. De plaat komt ook onder de aandacht van enkele labels, wat uiteindelijk resulteert in een contract bij het gerenommeerde Ninja Tune. In 2003 brengt Simon ‘Dial ‘M’ For Monkey’ op de markt, een instrumentaal trip-hopalbum dat zijn interesse in het dj’en, tussen Dancefloor en Drum ‘n Bass, perfect weerspiegelt. ‘Days To Come’ volgt in 2006. Met deze derde langspeler verkent Bonobo een nieuw aspect van zijn persoonlijkheid en voegt hij voor het eerst stemmen toe aan zijn muziek. Hij wordt eindelijk aanhoord en is prompt de primus van de Ninja Tune klas. In 2010 is hij terug met ‘Black Sands’, waarvoor hij onder andere een samenwerking aanging met zangeres Andreya Triana. En in de lente van 2013 kondigt de Britse muziekheld de komst van alweer een nieuwe plaat, ‘The North Borders’, aan. Het nieuwe werk wordt gedragen door eerste single “Cirrus”, een nummer waarbij trouwens een opmerkelijke clip hoort, en wordt niet alleen door critici, maar eindelijk ook door het grote publiek erg gesmaakt. Met enkele weergaloze optredens in de Ancienne Belgique, op Dour festival en op Pukkelpop, bewijst de rijzende ster bovendien ook live te kunnen schitteren.

Om tegemoet te komen aan het groot enthousiasme van zijn Belgische fans, heeft Simon Green beslist om begin 2014 terug te keren naar ons land in het gezelschap van zijn voltallige band. Bonobo concerteert op 9 maart in alle intimiteit van het Koninklijk Circus. Een absolute must see! De voorverkoop voor dit concert start op donderdag 5 december om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Bonobo
Datum: 
Zondag 9 maart 2014
Locatie: 
Koninklijk Circus, Brussel

Reservatie:

02 218 20 15
Meer over