Peter Minnebo

BSO-producties gaat vanaf 27 september een zowel menselijk, tragisch als dreigend en gevaarlijk beeld ophangen van Bonnie Elizabeth Parker en Clyde Chestnuth Barrow in de musical Bonnie & Clyde.

Beiden leefden in de woelige jaren van de “ Grote Depressie”, de economische tsunami die vooral Amerika trof eind jaren ‘20 en begin jaren ‘30. Hun “ American Dream “ van vrijheid, avontuur en rijkdom werd hen nefast. Door de media aandacht in die periode werd het duo zowel berucht als geliefd. Na hun dood bleven ze in het collectief geheugen. The Ballad of Bonnie & Clyde werd vooral voor Georgie Fame een monsterhit, een lied dat hoge toppen scoorde in de film uit 1967. In 2009 werd een musical geboren.

Misdaad, spanning en liefde zijn de rode draad door het verhaal. Regisseur en producent Manu Jacobs gaf de pers op 12 september een voorsmaakje van het stuk met een drietal fragmenten uit de musical, featuring Juan Gerlo en Charlotte Campion. Bonnie was niet zomaar een domme randcrimineel. Ze had ook hersenen en las graag wat haar veel verbeelding gaf, ook muzikaal wou ze aan haar trekken komen. Louisiana is de staat waar het verhaal zich grotendeels afspeelt. Een muzikale staat en dit gaan we ten volle ervaren in de musical met een negenkoppig live orkest. Cast en ensemble tekenen voor meer dan 30 acteurs op het podium met een roterend jongerenensemble. Muzikaal wordt het een mix van gospel, jazz en blues.

Alle voorstellingen gaan door in het Zuiderpershuis ( Waalse Kaai 14 Antwerpen ). Er zijn ( voorlopig) zeven voorstellingen gepland voor deze Benelux première.

Een Love Story, met een passioneel begin en dramatisch einde. Criminele geliefden of geliefde criminelen ? Aan u de keuze.

Alle info: www.bso-producties.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Bonnie & Clyde
Datum: 
Vanaf 27 september 2019
Locatie: 
Zuiderpershuis, Antwerpen

Reservatie:

Meer over