Een week na de lancering van hun eerste single 'Frankenstein', lanceert Bombataz een opmerkelijke videoclip bij het nummer. Het nummer is de aankondiging van hun eerste EP '¡Kapao!', die op 9 februari het licht zal zien en die wordt uitgegeven door Fake Records. Diezelfde dag stellen ze de EP live voor in de Botanique in Brussel. De clip voor 'Frankenstein' valt hier te bekijken.

De naam Bombataz doet sinds een paar maanden steeds meer oren spitsen in ons land. Zo schoven muziekblogs Indiestyle én Dansende Beren de band naar voor als één van de revelaties van 2019. Humo doet er nog een schepje bovenop en voegt daaraan toe 'Heel af en toe lijkt een jonge band àlles te hebben om het te maken. Bombataz is er zo eentje.' Stevige woorden, maar Bombataz bewijst hen met eerste single 'Frankenstein' alvast geen ongelijk. De opwindende en opzwepende sound van het nummer brengt het beste uit allerhande genres samen en zou in potentie wel eens de landsgrenzen kunnen overstijgen.

Een nummer waarin gretig wordt gegraaid uit verschillende genres behoort een geflipte videoclip te krijgen, en dat is exact wat videomaker Bert Juliaan Vercruysse doet. In de clip komen flarden uit oude films, visuele hoogstandjes en monsterlijk samengestelde koppen samen om te resulteren in een wilde rit die perfect toont hoe bizar het universum van Bombataz kan worden.

''¡Kapao!' zal op 9 februari zowel fysiek als digitaal verschijnen. De ticketverkoop voor hun releaseshow in de Botanique is intussen geopend, tickets zijn te koop via deze link. De dag ervoor, op 8 februari, zal Bombataz ook spelen op het gerenommeerde showcasefestival 'We Are Open' in het Antwerpse TRIX. Hou zeker de kanalen van Bombataz, Fake en Cloudshaper in de gaten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over