Het Brusselse Bombataz lanceert vandaag haar single 'Frankenstein, het eerste schot voor de boeg in de aanloop naar hun eerste EP '¡Kapao!'. Die zal op haar beurt op 9 februari het licht zien en diezelfde dag stellen ze de EP live voor in de Botanique in Brussel. Het nummer valt hier te beluisteren.

De naam Bombataz doet sinds een paar maanden steeds meer oren spitsen in ons land. Zo schuiven muziekblogs Indiestyle én Dansende Beren de band naar voor als één van de revelaties van 2019. Grote schoenen om te vullen, maar Bombataz bewijst hen met deze eerste single 'Frankenstein' alvast geen ongelijk. De opwindende en opzwepende sound van het nummer brengt het beste uit allerhande genres samen en zou in potentie wel eens de landsgrenzen kunnen overstijgen. Het nummer klinkt alsof Bombataz de jaren '80 in een teletijdsmachine transporteerde naar 2019, en per ongeluk nog eens 10 lichtjaar verder dan berekend uitkwam.

De single doet alvast het beste verhopen voor '¡Kapao!', hun aankomende EP die op 9 februari verschijnt onder Fake Records. Daarop voert het Brusselse viertal - tevens vier huisgenoten van elkaar - een vrijwel onmogelijke spagaat uit met een jaloersmakend gemak. Nu eens klinken ze spectaculair virtuoos, dan weer grappig en speels. Soms ijzig melancholisch om even later naadloos over te gaan in maffe stemeffecten en bevreemdende samples. Waar andere groepen al snel genadeloos uit de eerste bocht zouden gaan, houdt Bombataz het stuur stevig vast tijdens een heerlijk ritje door hun universum.

''¡Kapao!' zal op 9 februari zowel fysiek als digitaal verschijnen. De ticketverkoop voor hun releaseshow in de Botanique is intussen geopend, tickets zijn te koop via deze link. Hou zeker de kanalen van Bombataz, Fake en Cloudshaper in de gaten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over