Goele Bormans

Goedenavond beste kijkers!

Het programma “Boer zoekt vrouw” klinkt jullie allemaal bekend in de oren. Het VTM-programma waarin boeren op zoek gaan naar de vrouw van hun leven. Maar wat gebeurt er na het programma? Blijven de boeren bijeen? Hebben ze wel de juiste gekozen? Of was alles maar opgezet spel? Wel, eindelijk is er een antwoord op jullie vraag. Althans voor één van de koppels van het vorige seizoen. Boer Gabriël, oftewel Gabber voor de vrienden, koos enkele maanden geleden kandidate Barbara. Maar hoe is het hen in tussentijd vergaan?

Uitgezonderd Theater bracht donderdagavond live het vervolg in de rode zaal van het Fakkelteater. Barbara en Gabber staan op het punt te gaan samenwonen. Als Barbara bij hem toekomt met al haar valiezen, blijkt dat ze nog een verrassingspakketje heeft mee gebracht, haar moeder. Sinds de dood van haar vader kan haar moeder niet meer alleen blijven. De serviceflat die ze gekocht hadden voor haar moeder heeft een beetje vertraging opgelopen bij het bouwen. Met gevolg dat ze tijdelijk bij haar dochter en dus boer Gabber moet intrekken. Nadat boer Gabber eindelijk toegestemd heeft, krijgt hij al direct spijt als hij de moeder ziet. Ze lijkt wel knettergek! Alle antiek dat ze in haar handen krijgt smijt ze kapot, ze praat maar met hele korte woordjes, zegt alles na en echt bij de pinken is ze niet. Boer Gabber wordt er zot van! Barbara probeert met man en macht haar moeder in te tomen, maar tevergeefs…Niet alleen Gabber woont op de boerderij, maar ook Mario de boerenknecht. Ondanks dat boer Gabber niet altijd even vriendelijk tegen hem is, komen ze toch goed overeen. Mario wordt zowat als een snulletje beschouwd door de boer omdat hij stottert. Gabber heeft absoluut geen geduld en laat hem nooit uitspreken. Als hij echt wilt weten wat hij te zeggen heeft vraagt hij aan Mario om het te zingen. Dit zorgt uiteraard voor hilarische scènes! Er worden zinnen/stukjes van gekende Vlaamse klassiekers gebruikt, die op dat ogenblik gewoon perfect passen.

Al snel blijkt dat Gabber een verborgen agenda heeft. Hij wilt Barbara ten huwelijk vragen, maar niet zomaar. Zijn boerderij staat op de rand van het faillissement en Barbara had een rijke vader die jammer genoeg een tijdje geleden overleden is. Hij hoopt dat de bruidsschat van Barbara zijn boerderij kan redden. Maar niet alleen Gabber heeft een verborgen agenda, ook Barbara wilt zeker zijn van haar keus. Al snel blijkt dat haar moeder helemaal niet zo dement is als ze doet uitschijnen, maar het gewoon een toneeltje van haar is om de boer te testen. Als dan de maîtresse van Gabber ook nog eens komt opdagen, is het hek helemaal van de dam. Leontien is één van de andere kandidaten van boer zoekt vrouw. Zij had duidelijk andere kwaliteiten die boer Gabber wel wist te waarderen. Hij kon moeilijk kiezen, dus had hij ze maar allebei gekozen en voor beide goeie uitvluchten verzonnen. Dit leidt tot verschillende misverstanden, het ene leugentje volg het andere op, tot de boel ontploft.

Gaat boer Gabber hier mee weg geraken? Komt het nog goed met zijn madammen? Of loopt het programma toch iets minder rooskleurig af dan jullie dachten? Ga zeker een kijkje nemen in het Fakkelteater!

Het verhaal zit niet alleen goed, maar ook de timing zat perfect. Een knap staaltje van de cast! Jeroen Maes speelde niet alleen de stotterende Mario maar was ook de regisseur van het stuk. Voor ons is hij alvast voor beide delen geslaagd! Maar vooral zijn rol als stotteraar was subliem. Ludo Hellinx speelde de overstresste boer die maar niet kon kiezen tussen het geld en het vertier. Dus koos hij ze maar allebei… Maar of dat wel zo’n goed idee was? Leontien werd gespeeld door Nele Goossens. De ietwat platte zangeres liet haar emoties ten volle gaan en dacht met boer Gabber de man van haar leven gevonden te hebben. Hilde van Wesepoel mocht de rol van Barbara voor haar rekening nemen. Barbara was een braaf oogend meisje, maar is ze wel zo braaf als ze eruit ziet? Wat verbazingwekkend goed werd gespeeld, was de rol van de moeder van Barbara. Karin Tanghe heeft hier echt een prachtige prestatie neergezet als de volledig doorgedraaide moeder. Het was de schrik van elke schoonzoon of -dochter en het leek zo levensecht dat iedereen spontaan medelijden kreeg met boer Gabber.

Dus lieve kijkers, al was je misschien niet zo’n fan van het originele programma, van het vervolg zal je zeker genieten! Het is een goede training voor de buik- en lachspieren en een goede ontspanning. Wij raden het jullie vast en zeker aan! Je kan de boerenfamilie nog bewonderen tot en met 1 februari in de "Rode zaal" van het Fakkelteater.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Boer Zocht Vrouw
Datum: 
Vanaf 15 januari 2015
Locatie: 
Fakkelteater - Rode Zaal

Reservatie:

Meer over