Op maandag 22 september 2014 installeerde iedereen zich op de boerderijen van ‘hun’ boer of boerin. Gemiddeld 729.087 kijkers (live +3, goed voor een marktaandeel van 26,1% op VVA 18-54) volgden hoe de koffers werden uitgepakt en de werkoutfits werden aangetrokken. Want op een boerderij is het werken geblazen.

Overal gonst het van de activiteit: alle vrouwen zetten hun beste beentje voor en de jongemannen van Nathalie werken zich uit de naad om haar hart te veroveren. Want het moment waarop er gekozen moet worden, komt snel dichterbij.

Ruben twijfelt nog altijd. Hij weet wat hij voor Kitty voelt, maar wil polsen hoe het met de andere dames zit. Carly houdt net als hij van actie. Ze maken samen een ritje met de quad en praten uitgebreid over de liefde, kinderen en hun toekomst. Mallica is van het rustige type. Met haar houdt Ruben het bij een tractortochtje en een aftastend gesprek.

Peter-Jan zet Ellen en Sylvia aan het werk. Hij wil zien of ze van aanpakken weten, dat vindt hij belangrijk. Net als de mening van zijn moeder. Sylvia had van bij het begin een paar streepjes voor, maar de kordate Ellen haalt die met rasse schreden in. Liesbeth moet nog een dag in haar kleuterklasje staan en is bang dat ze terrein verliest.

Nathalie heeft haar jongens mee op uitstap genomen. Genietend van de zon en een ijsje vraagt ze hen op de man af hoe ze staan tegenover haar en haar werk. Waar sommige jongens heel zelfzeker op antwoorden. Stil water Mathias krijgt een privébabbel met zijn droomboerin.

Bij Luc wordt er voor een keer niet zo veel gepraat maar vooral hard gewerkt. Bij het uitmesten van de stal wordt Chris zowaar intiem met een koe. En wanneer Luc en zijn dames bij een stevige wind ingekuild gras proberen af te dekken, voelen ze zich meer op de Marie-Louise dan middenin een wei.

In Leest genieten Kelly en Antoine op elk moment van de dag en waar ze ook mee bezig zijn, met volle teugen van elkaar. Antoine maakt voor het eerst in zijn leven ontbijt op bed, Kelly krijgt dat voor het eerst in haar leven geserveerd. Wanneer ze samen werken, lijkt het alsof ze dat al jaren doen. En tegelijk voelt alles fris en nieuw. Antoine zegt het - zoals altijd - in zijn geheel eigen taaltje: “Wanneer ik zie Kelly tussen de koeien, je ne vois pas boerin, c’est schatteke…”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over