Op reis leer je elkaar pas echt kennen, wordt vaak gezegd. En onze boeren uit dit 9de seizoen van Boer zkt Vrouw bewijzen nog maar eens hoeveel waarheid daarin schuilt. Gemiddeld 910.187 kijkers (live +2; marktaandeel van 32,1% op VVA 18-54) zagen de duo’s op vakantie vertrekken tijdens de 11de aflevering van Boer zkt Vrouw, en op maandag 11 november kunnen zij checken hoe het hen momenteel vergaat.

Bij Jan en Emely is de sfeer opperbest. De dag begint spetterend in en aan het zwembad, waar de twee erop los dollen. Daarna besluit de speelse en avontuurlijke Jan Emely mee te nemen voor een wilde rit per jeep door het binnenland van Mallorca. Actie mag wel voor Emely, maar af en toe wil zij ook een goed gesprek. Bij de lunch op een panoramisch terras lijkt zij dat ook te krijgen, maar lang duurt dat mooie liedje jammer genoeg niet.

Op Jamaica gaat het er anders aan toe. Susanne noemde zichzelf niet de juiste vrouw voor Howard, en ook vond ze hem te gereserveerd. Howard ziet dat als een aanmoediging en begint de dag met complimentjes en een cadeautje. Daarna neemt hij Susanne mee naar een paradijselijk strandje, een privé blue lagoon zeg maar. Ze snorkelen samen en bij de beste kreeft die ze ooit gegeten hebben, voeren ze ook het diepste gesprek dat ze samen al hadden.

Op Cyprus gaat het er al van bij het begin zo romantisch aan toe. Andy en Steffie slapen lang uit, genieten van een laat ontbijt en vallen in de zuiderse warmte prompt weer in mekaars armen in slaap. Het jonge koppel wil echter ook wat cultuur meepikken en dus trekken ze de stad in om enkele kastelen en een kerk te bezoeken. Daar branden ze samen een kaarsje, op hun prille opflakkerende liefde. Daarna is het de beurt voor wat actie, onder de vorm van een ezeltochtje. Andy doet er alles aan om zijn ezel naast die van Steffie te laten rijden, maar dat blijkt geen sinecure.

Jurgen en Veerle zijn wat behoedzamer. Zij tasten elkaar voorzichtig af, uit schrik te kwetsen of gekwetst te worden. Het varen gaat intussen prima, maar is geen garantie op romantiek. Jurgen heeft een fietstochtje met een picknick in gedachten en misschien maakt dat de tongen wel wat los. Bij de voorbereiding verbaast de witloofboer Veerle alvast met zijn slazwierder op grootmoeders wijze. Na een zware fietstocht, mist een frisse fles rosé in de schaduw haar uitwerking niet. Het wordt een déjeuner sur l’herbe waarbij Jurgen en Veerle toch een beetje in elkaars ziel kunnen kijken.

In Lourdes blijft Willy Arlette maar plezieren. In Biarritz had hij zijn watervrees al voor een eerste keer overwonnen door te pootjebaden in de zee en nu gaat hij nog een stap verder. Met veel aarzeling en gepruttel volgt hij Arlette in het hotelzwembad, van teen tot kin. En het houdt niet op, want le nouveau Willy laat zich ook een zuiders wit linnen hemd aanmeten en trakteert Arlette op een tochtje met het toeristentreintje, dat hoog boven Lourdes eindigt. Daar raakt spraakwaterval Willy opnieuw aan de praat met de treinbegeleider. Toevallig een vrouw… En dat is één babbeltje te veel voor Arlette.

Boer zkt. vrouw vanavond om 20.35 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over