De voorbije 6 weken gingen niet alleen Howard, Willy, Jan, Jurgen en Andy de boer op, maar ook hun favoriete dames én gemiddeld 776.000 kijkers (live +6). Na een paar dagen op de boerderij, komt echter onvermijdelijk het eerste keuzemoment er aan voor 2 van de boeren: Twee dames mogen nog wat langer blijven, eentje moet naar huis. Jan en Jurgen proberen hun vrouwen snel nog wat beter te leren kennen, en soms kan de kijk van familie of vrienden daarbij helpen.

Jan heeft de achterban uitgenodigd van Melissa, Emely en Evelien, om zijn eventuele toekomstige schoonfamilie al wat te leren kennen. De barbecuevoorbereidingen worden getroffen in de slagerij van Jans zus Evelyn. Zo kan ook zij nog even haar mening geven over de meisjes terwijl één van hen een maaltijd aan het bereiden is waar ze zelf niet van zal proeven… Net voor het belangrijke moment, praat Dina met de mama en de papa van Jan. Zit er een geschikte schoondochter tussen de drie meisjes?

Jurgen trekt in alle vroegte met Veerle Wuytack -die postbode is en het dus gewend is om vroeg op te staan- naar de witloofveiling, een uitgelezen moment voor een laatste gesprek onder vier ogen. Stefanie en Veerle Claeys zorgen intussen voor het ontbijt. En daarbij krijgen ze het gezelschap van twee van Jurgens zussen. Dubbele goede raad dus… Wanneer Dina net voor het keuzemoment met de dames praat, blijkt dat Jurgen helemaal niet in zijn kaarten heeft laten kijken. Niemand heeft een idee of ze straks mag blijven of haar koffers moet pakken. Eén dame heeft dat trouwens al gedaan.

Howard houdt van stijl en waardeert dat ook in de mogelijke vrouw van zijn leven. En dus nodigt hij zijn dames uit om oesters te gaan eten. Heel lekker, maar voor Agnella loopt het verkeerd af. Een oude allergie blijkt nog springlevend te zijn en na het ontbijt moet zij toch weer badkamer en bed opzoeken. Maar het werk blijft niet wachten en dus moeten Suzanne en Sabrina een tandje bijsteken. Uitziekend onder het donsdeken, ziet Agnella haar kansen slinken.

Andy’s jongedames zijn weer voltallig nu Jill haar examen heeft afgelegd en is teruggekeerd naar de boerderij. De jonge boer heeft een originele manier bedacht om zijn domein te tonen: peddelend in twee kajaks. En dat zorgt, hoe kan het ook anders, voor Titanic-taferelen en spetterende momenten. Daarbij bloeit de anders wat stille Jill helemaal open. Later staat net als bij Jan een barbecue op het menu, waar niet alleen het vlees op de rooster wordt gelegd, maar ook Jill, Annelore en Steffie. Want Andy’s beste vrienden vinden dat de boer een goede vrouw verdient.

Ook bij Willy in Frankrijk is er nog geen keuzestress. Arlette en Christianne zijn nog maar met z’n tweetjes en dat blijft zo tot Willy moet beslissen wie er mee mag op vakantie. Maar zelfs bij de gezellige bende kan het er even minder vrolijk aan toe gaan. Een verzwikte voet gooit roet in het eten, en de katten… die zijn met het eten weg. Later op de avond bewijst Christianne dat ze gouden handen heeft. En dat ze die massageolie niet voor niets heeft meegebracht… De vrouwen voelen zich de koning te rijk bij Willy thuis. Ze weten de boer zelfs te overtuigen een nieuw salon te kiezen, en nemen hem mee naar een interieurzaak.

Boer zkt Vrouw op 7 oktober 2013 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over