De voorbije 3 maanden kon Vlaanderen de zoektocht van de boeren Jurgen, Andy, Jan, Howard en Willy naar een toffe levensgezellin volgen in het 9de seizoen van Boer zkt Vrouw. Op maandag 18 november 2013 is het zover: dan komen de kijkers in de reünie-aflevering te weten wie van hen de liefde vond en wie van een kale reis terugkeerde, al dan niet gewapend met een nieuwe, goede vriendschap.

Maar eerst zien we de boeren en hun partners nog even genieten van hun laatste momenten op reis. Andy en Steffie doen dat met volle teugen. Al zien ze waarschijnlijk veel meer van elkaar dan van Cyprus. Dat ze smoorverliefd zijn, is zo duidelijk, dat ze tijdens hun laatste lunch een serenade cadeau krijgen om hun liefde te bezingen. Daarna staat nog een romantisch moment op het programma wanneer Andy en Steffie hun namen willen vereeuwigen op een rots waar alle plaatselijke koppeltjes dat doen. Hun laatste avond op Cyprus vieren ze al dansend, en daarbij wil de boer niet onderdoen voor de lokale enthousiastelingen. Als zij zeven glazen op hun hoofd kunnen laten balanceren, hij ook…

Tussen Jurgen en Veerle gaat het er, zoals gewoonlijk, veel rustiger aan toe. Ze brengen zelfs geen eenden meer aan het schrikken op het Canal du Midi, zo gezapig varen ze richting eindhaven. Bij het schoonmaken van het dek wordt er vrolijk in het rond gesproeid, maar het is natuurlijk de vraag of het tussen Jurgen en Veerle ook zo spettert.

Bij Jan en Emely springen de vonken er in elk geval van af tijdens hun laatste diner op Mallorca. Zo luid zelfs dat de ober hen vraagt om het terras te verlaten. Maar daarmee is hun woordenwisseling niet beslecht. Aan de rand van het zwembad wordt er duchtig verder gebakkeleid, want Emely wil het voorval uitpraten om de lucht te klaren. Maar daar heeft Jan geen zin in.

Zo luidruchtig het er aan toegaat op Mallorca, zo stil is het in Jamaica. Het decor voor het laatste avondmaal van Howard en Susanne is alweer romantisch, maar hun etentje is dat veel minder. Er is het zwijgen waar je samen van geniet, maar er is ook de ongemakkelijke stilte, die je het liefst wil vullen.

De reis naar Lourdes was voor Willy en Arlette een groot succes. Het speelse koppel was aan mekaar gewaagd en werd smoorverliefd in Frankrijk. Zo verliefd zelfs, dat Arlette besluit om samen met Willy mee terug te keren naar zijn boerderij in Ivoy-le-Pré. Zo kan ze meteen aan den lijve ondervinden of ze aan de rust en de stilte van het Franse platteland kan wennen.

Twee maanden later nodigt Dina Tersago de vijf boeren en hun dames uit op het prachtige domein Altembrouck, waar het allemaal begon op de dag van de speeddates. Toen ging de zoektocht van Jan, Jurgen, Andy, Willy en Howard van start naar die ene vrouw die mee op reis zou gaan en - als alles even meezat - zijn verdere leven op de boerderij zou delen.

Er wordt gelachen en gezoend, er wordt taart gegeten en champagne gedronken, maar er wordt vooral veel bijgepraat. Hoe is het nu met de boeren en hun vrouwen? Is alles weer koek en ei tussen Jan en Emely? Is de relatie tussen Jurgen en Veerle dan toch in een stroomversnelling gekomen? Hebben Howard en Susanne opnieuw gespreksonderwerpen gevonden? Zijn Andy en Steffie nog altijd even verliefd? En durft Arlette de grote sprong wagen en verhuizen naar Frankrijk? Dina vraagt honderduit en krijgt vaak verrassende antwoorden te horen.

Boer zkt vrouw: maandag 18 november 2013 om 20.35 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over