Meer info, meer weetjes, meer inkijk in hun leven én nog langere portretten van de boeren! Op zondag 21 april zijn Dina Tersago en An Lemmens er terug met een extra lange kick-off aflevering van Boer zkt Vrouw – De Wereld Rond, met nieuw beeldmateriaal van Stephan, Gerard, Etienne, Marianne en Victor.

De voorbije week lieten Dina en An de kijker al elke dag kort kennis maken met de 5 Vlaamse boeren in het buitenland die dit jaar op zoek gaan naar het laatste puzzelstuk van hun geluk, namelijk een toffe, Vlaamse partner: Victor (25) uit Bulgarije, Marianne (40) uit Finland, Etienne (55) uit Kaapverdië, Gerard (43) uit Duitsland en Stephan (33) uit Canada. Zondag worden ze verder voorgesteld aan de kijker. Geïnteresseerde dames én heren kunnen dan nog reageren en hun interesse in een date met één van de boeren laten weten.

Victor uit Bulgarije is half boer, half ondernemer. Hij heeft van zijn familie ondernemersbloed meegekregen, maar had zelf een persoonlijke interesse in de landbouw. Door veel studie en werken, heeft hij de verlieslatende boerderij in 5 jaar succesvol uitgebouwd tot grootste boerderij in de regio. Daarnaast maakt hij soms toch tijd om te sporten en te reizen, vaak naar zijn familie die overal in de wereld verspreid zit. Door al dat reizen is Victor nog nooit met een Vlaams meisje geweest. Hij vindt het wel belangrijk dezelfde taal te spreken. Waar een meisje zijn hart mee kan veroveren is “een stabiel karakter. Alles meer is een bonus. Als ik te veel stress of werk heb, wil ik graag kunnen rekenen op iemand met wie ik op dezelfde golflengte zit. It’s time to settle down.”

In Finland gaat Marianne samen met Dina de honden voeren en laat haar de besturing van de huskyslee overnemen. Die partner moet een echte hondenman zijn, maar moet daarom niet meewerken op de huskyfarm: “Er is hier vanalles te doen: hij kan werken in het hotel, als sneeuwscootergids, kok of handyman,… als hij maar van de natuur houdt en van de honden… en van mij.” Na de koude, de sneeuw en de fantastische uitstap serveert Marianne Dina een maaltijd met – uiteraard – rendiervlees. En om echt tot rust te komen is er ’s avonds de Finse jacuzzi. Daar verwoordt Marianna haar diepste wens: “Ik ben op zoek naar iemand die sterk is, qua karakter en fysiek, maar met een peperkoeken hartje. Ik geloof in de liefde en in soulmates.”

Voor boer Etienne ligt de hemel op aarde in Kaapverdië, waar hij geniet van “morabeza”, rustig, relax, een goed gevoel, een fijne thuis. Hij profiteert met volle teugen van dat leven, maar is ondertussen heel dynamisch bezig. Etienne toont An zijn suikerrietplantage, zijn indrukwekkende bio moestuin, zijn dieren (kippen, ezels en geitjes). Hij neemt An ook mee naar het hotel aan zee dat deze zomer opengaat. “Het is de bedoeling dat het hotel wordt bevoorraad met de groenten, het fruit, de kruiden, de eigen rum. Puur zoals ik ben. Mijn grootste droom is om dit te beleven met iemand die me nauw aan het hart ligt, die mij het gevoel geeft om samen te leven voor die droom. En er samen ten volle van te kunnen genieten.”

Het melkveebedrijf waar Gerard werkt is echt gi-gan-tisch. Er werkt 80 man personeel en er leven 3000 koeien… die elke dag gemolken moeten worden. Gerard toont Dina zijn koeien en waarom hij zijn werk graag doet: “Boys and their toys”. Dina peilt naar het soort vrouw waar Gerard naar op zoek is: “Iemand die zelfstandig is, die weet van aanpakken en die iets samen met mij wil ondernemen, als bijvoorbeeld gaan leren dansen. Als ik de ware zou vinden, dat zou hemel op aarde zijn. En ik zou die hemel graag met haar willen delen.”

De toekomstige partner van Stephan moet echt houden van paarden. Hij toont immers dat hij niet enkel “horseman” en zadelmaker is, maar nog een andere bezigheid heeft in zijn geliefde Canada. Uiteraard heeft die ook met paarden te maken… Stephan neemt An ook mee naar de plek waar hij zou willen wonen met zijn vrouw: “A man can build a house, but a woman, she makes it a home.” Het huis ligt midden de uitgestrekte velden, dus “Een stadsmus gaat hier niet kunnen wennen, maar het is de beste plek om kinderen op te voeden.” En als het buitenleven te stil wordt, zoekt Stephan het stadsleven op in het dichtbijgelegen Edmonton.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over