De boerderijweek is iets over halfweg. En dan moeten de boeren beslissen welke twee dames de week mogen volmaken en wie er al naar huis moet. Gemiddeld 809.611 Boer zkt Vrouw-fans waren er getuige van dat Jan Evelien naar huis stuurde en dat Stefanie haar koffers moest pakken bij Jurgen. Op maandag 14 oktober 2013 moeten Howard en Andy één van hun vrouwen jammer nieuws brengen.

Jan heeft gekozen voor Emely en Melissa, en hij wil meteen ook hun familie wat beter leren kennen. Hoe kan dat beter dan tijdens een gezellige barbecue op de boerderij? Daar doen de drie mama’s waar ze goed in zijn: het liefdesleven van hun kinderen bespreken. In zoverre die hen daar al iets van vertellen, tenminste. Ondanks de fijne babbels, eindigt de barbecue toch in tranen.

Bij Jurgen gaat het er iets rustiger aan toe. Ook hij nodigt wat familie en vrienden uit om in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte op zijn boerderij te krulbollen: dat is een populair spel in Oost-Vlaanderen. Buiten het sportieve gedeelte, gaat het vooral om het samen zijn en een pintje drinken. En Jurgen kan meteen zijn twee Veerles voorstellen aan zijn vrienden, want dat kan nuttig zijn wanneer er binnenkort nog een keer moet gekozen worden. De kleinste van zijn twee Veerles mist haar kinderen heel erg. En dus zet Jurgen een verrassingsbezoekje op poten.

Andy moet vandaag aan Dina vertellen welke twee meisjes mogen blijven. En dat leeft daar in Daknam. De buren staan Dina immers al op te wachten, gewapend met hun visie op wie Andy moet kiezen. Ook mama Rita heeft daar zo haar idee over, al wil ze dat niet opdringen aan haar zoon. Steffie, Jill en Annelore zelf beweren geen idee te hebben naar wie Andy’s voorkeur uitgaat.

Bij Howard is de sfeer niet al te best tussen Agnella, Susanne en en Sabrina. Nadat hij enkele zaken te weten kwam, wil de boer uitzoeken hoe de vork nu echt aan de steel zit en dus volgen enkele babbels. In die sfeer komt Dina toe op de paardenboerderij in Merksplas, want ook Howard moet vandaag kiezen wie hij naar huis stuurt. Geraakt hij er tijdig uit?

Bij Willy gaat het er in Frankrijk een pak vrolijker aan toe. Hij krijgt het bezoek van de dochter van Arlette, die met haar gezin op doorreis is. En op slag komt de bompa in Willy naar boven. Hij schakelt meteen een kleinzoon in als liefdesbemiddelaar en Arlettes 3 kleinkinderen mogen samen met oma een ritje te paard maken, met Willy als kordate en oplettende menner. Arlette maakt van de gelegenheid gebruik om haar dochter te vragen wat zij van Willy en zijn boerderij vindt. Want morgen moet Willy kiezen met wie hij op reis gaat: Arlette of Christianne.

Boer zkt. vrouw vanavond om 20.35 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over