Op de zesde dag van de Boekenbeurs 2019 blikken we terug op een succesvolle eerste week af.

“Het was een fantastische eerste week,” zegt Vé Bobelyn, Verantwoordelijke van de Boekenbeurs. “We voelen weer het enthousiasme van zowel bezoekers als standhouders en auteurs. Vele van de nieuwigheden die we introduceerden werpen hun vruchten af, zoals de Kinderboekenzone en de auteursinitiatieven. Zoveel steun en gretigheid voelen; daar doen we het voor. Het geeft ons alvast zin en energie om volgende week verder te gaan op dit stevige elan. Want ook dan komen er weer honderden items op de auteurspodia, ruim duizend signeersessies en doen we er weer alles aan om de bezoekers te verrassen op een positieve manier.”

Zo sluit de Boekenbeurs 2019 de eerste week mooi af. Het was een week met heel wat prijzen die werden uitgedeeld: Dominique Biebau won de Hercule Poirotprijs, Kathleen Vereecken won de Boekenleeuw, Kaatje Vermeire de Boekenpauw, Nico Dockx talks with Dennis Tyfus won Beste Beeldboek, terwijl het boek Léon Stynen : A Life of Architecture 1899-1990 het Beste Boekontwerp won.

Bezoekers werden op hun wenken bediend met enkele mooie, nieuwe concepten zoals de audiotours en de cafébezoeken met bekende auteurs, en natuurlijk met vele grote namen die lezingen, foto- en handtekeningensessies gaven. Zo zagen we onder meer Bill Bryson, Donna Hay en Dirk De Wachter voorbijkomen in de nieuwe Hal 4XL, kwamen De Nachtwacht, de Buurtpolitie, F.C. De Kampioenen, Ilja Leonard Pfeijffer, K3, Ish Ait Hamou, Bart Peeters, Bart van Loo, Campus 12,... en nog honderden anderen kennis maken met hun lezers en fans.

Op de zesde Boekenbeursdag zag opnieuw heel wat mensen afzakken naar het boekenfeest bij uitstek. De cast van Campus 12 zag bijvoorbeeld 179 fans langskomen voor een foto- en handtekeningensessie. M.J. Arlidge gaf dan weer een gesmaakte lezing in Het Open Boek, waar alle 110 stoeltjes volzet waren. Nadien nam hij nog ruimschoots de tijd voor zijn fans en deelde maar liefst 117 handtekeningen uit. Voor Nino Haratischwili was het eveneens lang aanschuiven om een handtekening te bemachtigen; op haar volgelopen auteurspodium wist ze haar publiek duidelijk te raken.

Dirk De Wachter hield ondertussen een druk bijgewoonde lezing in Hal 4XL. 270 toehoorders kwamen luisteren hoe ze gelukkiger kunnen worden door ongelukkig te zijn. Hij volgde zijn sterke performance op met een handtekeningensessie waar geen einde aan leek te komen: het werd nog maar eens duidelijk hoe populair hij is, en welke impact hij teweegbrengt.

De Boekenbeurs is open van woensdag 6 november tot en met maandag 11 november.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over