Op de negende dag van de Boekenbeurs 2019 zorgden leerlingen van het secundair onderwijs opnieuw voor een speciale dynamiek op de beursvloer.

De Boek ’n Toer zette vandaag opnieuw zijn beste beetje voor: 4200 leerlingen uit het secundair onderwijs kwamen langs om te spreken met auteurs en om de beurs te verkennen op hun eigen ritme. In totaal was het scholenprogramma zo goed voor 7700 leerlingen. De Boekenbeurs draagt dan ook met veel plezier haar steentje bij in de strijd tegen ontlezing.

Zaterdag 9 november

Morgen, zaterdag, maken de schoolkinderen opnieuw plaats voor de vele volwassenen die op bezoek komen bij hun favoriete auteurs – de auteurspodia zijn eveneens opnieuw erg goed gevuld. Griet Op de Beeck geeft een lezing in Het Open Boek om 16u, na een uitgebreide signeersessie op de stand van Pelckmans. Ook Marc de Bel komt daar signeren vanaf 12u30. Claudia Van Avermaet komt 7 tips geven voor een fit en gezond leven in de Woordenhoek om 13u30 en Dirk Bracke signeert vanaf 14u bij Standaard Uitgeverij.

Daarnaast is er natuurlijk de Dag van het Gezin en Plus Magazine. De Gezinsbond organiseert talloze activiteiten op de podia, gaande van sterrenkindjes tot Rode Neuzendag. Plus Magazine neemt ook heel wat activiteiten voor haar rekening, waaronder de uitreiking van de Plus Magazine-schrijfwedstrijdprijs - waarbij lezers werden uitgedaagd om een kortverhaal van Jo Claes af te werken - en een debat rond de illustere geschiedenis van Sabena.

De Universiteit Antwerpen organiseert eveneens heel wat items, waaronder ‘Kunnen computers rappen? Toepassingen van artificiële intelligentie in het literatuuronderzoek’ en zelfs een heuse Sprookjesquiz, onder leiding van Vanessa Joosen.

Ten slotte komen Kamal Kharmach en Nora Gharib vertellen waarom zij zich inzetten voor het Warme William-project en waarom het zo belangrijk is om aandacht te geven aan het mentale welzijn bij jongeren.

Auteursportretten

Een plek als de Boekenbeurs biedt de mogelijkheid tot interessante gesprekken met auteurs. In deze reeks auteursportretten gaat Benedikte Van Eeghem het gesprek aan met schrijvers zoals Kader Abdolah, Charlotte Van den Broeck en Lectrr. Wim Neyt mocht getuige zijn met de camera. Je vindt ze allemaal hier.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over