Op de achtste dag van de Boekenbeurs 2019 kwamen leerlingen van de derde graad lager en eerste graad secundair onderwijs langs op de beurs. Daarnaast bracht de Nacht van de Kennis veel leergierigen op de been.

De Boek ’n Toer ging vandaag sterk van start met 1400 leerlingen die kennis kwamen maken met 36 verschillende auteurs. Daarbovenop bezochten nog eens 2100 leerlingen de beurs met hun klas in het kader van een vrij geleid bezoek. Het bleek een straf voorteken voor de druk bijgewoonde nocturne die in het teken stond van de Nacht van de Kennis: op alle auteurspodia samen woonden maar liefst 950 personen de verschillende lezingen en debatten bij.

Hal 4XL smaakt naar meer
Gisteren sloot Geert Mak de inaugurale reeks lezingen af voor de nieuwe Hal 4XL. De Nederlandse auteur gaf een indrukwekkende lezing voor meer dan 330 fans. Het werd een mooi sluitstuk voor de reeks lezingen met Donna Hay en Pascale Naessens, Bill Bryson en Dirk De Wachter. De nieuwe hal toonde zich een ideale plek voor interessante, smakelijke en veelzijdige boekenevenementen.

“We kijken terug met een tevreden gevoel,” zegt Vé Bobelyn, verantwoordelijke van de Boekenbeurs. “Het grote succes van de evenementen toont aan dat we er niet alleen in slagen om grote, bijzondere namen naar de beurs te lokken – die overigens allemaal erg onder de indruk waren van ons concept – maar ook dat er wel degelijk nog ruimte ligt waarin de Boekenbeurs kan groeien. We werken dan ook hard om dit concept naar volgend jaar toe nog verder uit te werken, met nieuwe ronkende namen.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over