Op de tiende dag van de Boekenbeurs 2019 lieten opnieuw vele liefhebbers hun boeken signeren. De Dag van het Gezin en Plus Magazine zorgde dan ook voor een boeiend programma.

De Gezinsbond organiseerde net als vorige jaren een aantal interessante familiegerelateerde items op de auteurspodia. Van sterrenkindjes, over beweging onder de middag, tot ‘Kinderen krijgen, een keuze?’ Daarnaast bracht ook Plus Magazine heel wat lezers op de been. Een item over Sabena, eentje over 100 jaar worden, de uitreiking van de prijs voor de Plus Magazine Schrijfwedstrijd en nog veel meer: de beurs liet zich weer van haar meest veelzijdige kant zien.

Ondertussen wist de populaire schrijfster Griet Op de Beeck Het Open Boek te laten vollopen voor haar lezing samen met Frans Thomése over vaders en moeders. Alle 90 zitjes waren volzet. Griet volgde haar sterke lezing op met een gesmaakte signeersessie waarbij ze de tijd nam om in gesprek te gaan met 117 lezers en fans.

Ook Marc de Bel wist opnieuw vele jonge en iets oudere lezers te bekoren. Na afloop van zijn signeersessie had hij maar liefst 135 handtekeningen en foto’s uitgedeeld aan enthousiaste fans.

Zondag 10 november

Morgen, zondag, zetten we de dag in met een heus feest ter ere van Bart Moeyaert. De gewezen Antwerpse stadsdichter won dit jaar immers de Astrid Lindgren Memorial Award. 15 fans krijgen de kans om, aan de hand van ingezonden filmpjes, hun meest prangende vraag af te vuren aan Bart.

Daarnaast is het de jaarlijkse Knack-dag, waarbij de redactie van Knack Het Open Boek helemaal overneemt. Ze interviewen onder meer Saskia De Coster (12u), Alicja Gescinka en Vera Dua (13u) en Jan Peumans en Eric Van Rompuy (16u).

Daarnaast komen met Jill Mansell, Jeroen Meus, Stefan Brijs, Stef Bos, Rudi Vranckx, Wim Lybaert, Eva Daeleman, Toon Tellegen en Wim Distelmans weer heel wat mooie namen langs om hun kennis te maken met hun vele lezers.

Auteursportretten

Een plek als de Boekenbeurs biedt de mogelijkheid tot interessante gesprekken met auteurs. In deze reeks auteursportretten gaat Benedikte Van Eeghem het gesprek aan met schrijvers zoals Kader Abdolah, Charlotte Van den Broeck en Lectrr. Wim Neyt mocht getuige zijn met de camera. Je vindt ze allemaal hier.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over