Op 8 september 2018 sloot de legendarische club Boccaccio definitief zijn deuren in de Solariumdreef te Destelbergen. De originele Boccaccio/The Temple-crew komt op 8 juni voor de tweede keer naar Gent met hun concept ‘The Temple Of B’ voor een reünie van jewelste. De organisatie haalt voormalige residents en guests naar Kunstencentrum Vooruit om hun trouwe bezoekers en rijke geschiedenis te eren en een ode te brengen aan de old-school house scene.

Rijke geschiedenis

Er was eens een iconische dancing in Destelbergen, meer bekend als ‘Boccaccio’, het was de thuisbasis voor vele feestgangers uit België, Nederland, Duitsland en ver daarbuiten. In 1971 opende Boccaccio voor de eerste keer zijn deuren. Het gebouw was ingericht als een immens schip omdat het gelegen was aan een vijver. In 1987 veranderde de naam naar Boccaccio Life International. De club onderging een metamorfose, onder goedkeurend oog van uitbater Dirk De Maesschalck die zich inspireerde op megatempels als Hypodrome in Londen en Paradise Lost in Watford.

De club verwierf bekendheid als bakermat van de new beat. De immens populaire muziekstijl werd er ontdekt en vond van daaruit haar weg naar de wereldscène. De discotheek groeide in geen tijd uit tot de meest trendsettende van België en verwierf naam en faam in binnen- en buitenland.

Na de sluiting in 1993 ging de club in 2001 terug open onder de naam ‘The Temple’. Het concept, de inrichting en look & feel bleef hetzelfde, maar The Temple kreeg enkel een proefvergunning van twee jaar en een sluitingsuur tot 5u. In 2003 kreeg de club een definitieve milieuvergunning en een sluitingsuur tot 7u.

In 2010 sloot de club opnieuw en heropende nog onder verschillende andere namen tot in 2018. Op 8 september 2018 werd het allerlaatste feest gegeven in de grote zaal van de club. Grote getale bezoekers zakten af naar Destelbergen om de tijd van toen nog eenmaal te herbeleven. Op het einde van de avond kwam het besef hard aan: “Dit is het einde van een tijdperk”.

Reünie

Op zaterdag 8 juni haalt de organisatie daarom voor de tweede maal zijn residents naar Gent om voormalige bezoekers samen te brengen en de muziek van toen te eren. De DJ’s van vroeger mogen alvast hun beste platen van onder het stof halen om op zaterdag 8 juni een echte Boccaccio/The Temple retro night te creëren. Artiesten vanuit iedere periode van de club zullen aanwezig zijn: Olivier Pieters, Mike Thompson, Phil Watts en Mario Beirnaert vertegenwoordigen Boccaccio Life International, DJ Looney Tune was resident tijdens Mega Temple en PCP, Neon en David Latour draaiden in de periode van The Temple.

Het feest wordt tot in de puntjes uitgewerkt door de originele Boccaccio/The Temple-crew. Geluid en licht worden perfect op elkaar afgestemd om de nostalgie van de club terug te brengen. Special effects en Gogo dancers katapulteren je terug naar de prachtige tijd van toen. Tenslotte belooft de organisatie nog tal van andere verrassingen die de reünie compleet zullen maken.

LINE-UP

  • Olivier Pieters (Boccaccio, Ckomilfoo)
  • Mike Thompson (Boccaccio, Cherry Moon)
  • Phil Watts (Boccaccio)
  • Mario Beirnaert (Bocccaccio, Zillion)
  • Looney Tune (Mega Temple, Bonzai Music)
  • PCP (The Temple, Balmoral)
  • Neon (The Temple, La Rocca)
  • David Latour (The Temple, Balmoral)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Boccaccio
Datum: 
8 juni 2019
Locatie: 
Vooruit, Gent
Meer over