Ff snel gecheckt: ‘Metapwhore’ van Bobbi Lu is de eerste debuutsingle op Mayway Records sinds ‘Teen Rebel’, en dààrvoor ‘Joe’ … als dàt geen goed teken is!

Bobbi Lu - née Lucy Ryan (28) uit Abingdon bij Oxford, net als haar collega (en grote voorbeeld) Thom Yorke - slaagt er met ‘Metapwhore’ (geen spelfout btw) in haar intrigerende electronic indie sound (productie: Tobie Speleman, PJ Cools en Lucy zelf), waarmee ze al een jaar lang indruk maakt op allerlei podia, om te zetten in een fascinerende debuutsingle. Invloeden als Radiohead/Thom Yorke (dus), Caroline Polachek en FKA Twigs zijn niet vergezocht, maar toch slaagt Lucy er nu al in met een eigen sound haar stempel te drukken.

Wij ontdekten Bobbi Lu tijdens de finale van Sound Track eind 2021, haar tweede optreden ooit was dat. Daar stond ze dan, achter en tussen een batterij elektronische stuff. En met die headset op, zàg het er ook direct bijzonder uit: moeilijk uit te leggen, maar nog voor ze één noot speelde, wisten we al dat dit het zou worden. Ze werd die avond één van de laureaten van Soundtrack en vanaf toen ging het snel. Festivals als Deep In The Woods, Boomtown, M-Idzomer, Left Of The Dial (NL), Campo Solar en AFF nodigden haar uit, en ze mocht openen in de mooiste venues voor o.a. Sylvie Kreusch, Marble Sounds, Eefje De Visser en Arsenal (in het OLT!). Ook die van The Haunted Youth vielen als een blok voor Lucy en namen haar eind vorig jaar mee als openingsact op hun albumrelease tour door België en Nederland.

Dit jaar proberen we nog een stapje hoger te zetten en zijn we alvast heel excited dat Lucy in mei naar het bekende The Great Escape showcase festival in Brighton UK gaat. Bobbi Lu is ook al bevestigd voor Les Nuits Botanique in Brussel, en en mag in april nog eens mee met The Haunted Youth, naar Amsterdam en Parijs dit keer.

Luister | Spotify | Apple Music | Deezer | YouTube

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over