Eén, twee, drie… vier! Op 18, 19, 20 en 21 september zijn het weer 4 filmdagen aan miniprijs dankzij de BNP Paribas Fortis Film Days. Vin Diesel, Mark Wahlberg, Hugh Jackman, Chris Hemsworth, Gérard Depardieu en vele anderen zijn van de partij.

Van woensdag 18 tot en met zaterdag 21 september kan filmminnend België zich weer opmaken voor het grootste filmfeest, de BNP Paribas Fortis Film Days. Gedurende 4 fenomenale dagen van de BNP Paribas Fortis Film Days kunnen liefhebbers uit het hele land opnieuw de beste films ontdekken aan de aantrekkelijke prijs van 4 euro.

Naar goede gewoonte zullen er tijdens de BNP Paribas Fortis Film Days verschillende Belgische en internationale films in avant-première getoond worden en dit in aanwezigheid van de film crew.

Er zal actie zijn met Vin Diesel die terugkeert in ‘Riddick’, het vervolg op de science-fiction reeks die startte met ‘Pitch Black’ in 2000, en met Denzel Washington en Mark Wahlberg die in ‘2Guns’ twee agenten spelen die infiltreren in de drugskartels, en adrenaline met Chris Hemsworth (‘Thor’) en Daniel Brühl die F1-piloten James Hunt en Niki Lauda vertolken in ‘Rush’ van Ron Howard, en ook suspense met Hugh Jackman en Jake Gyllenhaal in ‘Prisoners’, dat het verhaal vertelt van een man die tot alles bereid is om zijn dochter terug te vinden.

Humor is er met enkele Franse komedies, zoals de nieuwe film van Albert Dupontel, ‘9 Mois ferme’, waarin hij een crimineel speelt die de vader lijkt te zijn van de baby van een rechter (Sandrine Kiberlain), die zich niet meer herinnert hoe ze zwanger is geraakt. Ook zien we de Belgische actrice Virginie Efira terug aan de zijde van Gérard Depardieu en Edouard Baer, die petanque spelen in ‘Les Invincibles’ van Frédéric Berthe.

De CINEVOX HAPPENINGS zijn er terug tijdens de BNP PARIBAS FILM DAYS met 4 Belgische films, waaronder een exclusieve ‘sneak preview’ van een nieuwe film waar dit najaar reikhalzend wordt naar uitgekeken. Sam Garbarski stelt ‘Vijay & I’ voor, zijn komedie met in de hoofdrol Patricia Arquette waarin de held per ongeluk dood wordt verklaard, zo zijn eigen begrafenis kan bijwonen en eindelijk te weten komt wat zijn geliefden over hem denken. In de Vlaamse film ‘Los Flamencos’ vertolken Herwig Ilegems, Peter Van den Eede en Mark Verstraete drie oude broers die een bankoverval plannen. Ze willen dit doen via de woning ernaast… een begrafenisonderneming. In ‘Morrocan Gigolos’ van Ismaël Saïdi vinden drie Brusselse jeugdvrienden hét middel om de snackbar van hun dromen te financieren. Onder meer François Arnaud, Reda Chebchoubi en Tine Embrechts maken deel uit van de cast.
Bij elke CINEVOX HAPPENING wordt de crew van de film voorgesteld in de zaal en wordt na de vertoning een cocktail aangeboden. De CINEVOX HAPPENING laat de nieuwe Belgische films in alle landsgedeelten zien, zowel de Nederlandstalige als de Franstalige films.

De lijst van de deelnemende bioscopen alsook de programmering van de avant-premières en de CINEVOX HAPPENINGS van de BNP Paribas Fortis Film Days zijn beschikbaar via de website: www.filmdays.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: