Op 21 juni werden voor het eerst de Belgian Blues Awards uitgereikt. Dit is een initiatief van de Belgian Blues Federation om de Belgische bluesmuziek in de kijker te zetten. Gentse bluesmuzikant Guy Verlinde sleepte met grote voorsprong de award van Best Solo/Duo Act in de wacht en was daarnaast ook genomineerd in de categorie Best Artist.

Het afgelopen decennium domineerde Gentenaar Guy Verlinde (1976°) de Belgische blues & rootsscene. Hij toerde non-stop door Europa, nam 16 albums op in 15 jaar en speelde in tal van prestigieuze clubs (AB, De Roma, OLT,...) en op internationale festivals (Blues Peer, Cognac Blues Passions, Moulin Blues,...) waar hij de affiche deelde met grootheden als: BB King, John Fogerty, Tony Joe White, Santana, John Hiatt, Canned Heat, Jeff Beck… Hij stond ook samen met zijn vriend Tiny Legs Tim(1978°- 2022†) aan de wieg van de florerende Gentse blues scene.

Guy vormt sinds enkele jaren een vast duo met de getalenteerde pianist Tom Eylenbosch (2000° - KEERBERGEN). Geïnspireerd door opmerkelijke artiesten als Jerry Lee Lewis, Dr. John, Otis Spann,... ontwikkelde Tom zijn unieke stijl en geluid. Hij was op zijn 16de één van de jongste muziekdocenten in België. Tom was ook genomineerd voor een Belgian Blues Award in de categorie Best Instrumentalist.

Eerder dit jaar eindigde Guy eerder dit jaar op de 2de plaats bij de verkiezing Best Blues Guitarist Benelux, georganiseerd door het Nederlandse magazine Guitarist.

Een concert van Guy Verlinde is een muzikale reis, doordrenkt met verhalen over liefde, hoop, wederopstanding... die de heilzame kracht van muziek benadrukt. Guy is een geboren entertainer en verteller. Met zijn verhalen & songs weet hij als geen ander zijn publiek te raken en stuurt hen telkens met een flinke dosis positiviteit naar huis.

Voor alle info en de volledige concertkalender, check www.guyverlinde.com
Video: https://youtu.be/0wBmrsOal7o

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: