Zes jongeren maken een confronterende reis naar Sri Lanka en Ghana

In de nieuwe reeks Bloed, zweet & luxeproblemen reist Karine Claassen samen met zes jongeren naar Azië en Afrika, waar ze ervaren hoe onze luxeproducten gemaakt worden. De reeks toont hun reisverhaal op deze bijzondere tocht en volgt de gebeurtenissen door hun ogen. Samen met Karine worden ze ondergedompeld in de wereld van mensen die keihard werken voor wat we in Vlaanderen vanzelfsprekend vinden.

De jongeren werken en leven samen met de arbeiders en boeren die dag en nacht werken voor onze luxe: ze ontdekken wie onze goedkope T-shirts naait, in welke omstandigheden garnalen gekweekt worden, hoe hard het leven van een cacaoboer is en hoe weinig mensen verdienen met het ontginnen van goud.

De zes zijn kinderen van bekende Vlamingen, met de problemen en vragen van elke andere Vlaamse jongere: Beau, Marie, Milan, Britt, Zion en Céleste. Ze hebben de leeftijd waarop ze een (studie)richting in hun leven kiezen en volop over hun eigen toekomst nadenken. Het reisgezelschap laat zich onderdompelen in een realiteit waar onze maatschappij gemakkelijk de ogen voor sluit. Dat heeft niet enkel op hen een groot effect. Want Bloed, zweet & luxeproblemen gaat over ons allemaal: over ons eigen luxeleven en over onze eigen onwetendheid.

Bloed, zweet & luxeproblemen: vanaf 3 december elke maandag om 20.40 uur op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: