Met een vijfde plaat in de maak, kondigt Bloc Party zijn grote terugkeer aan. De band kondigt ook een blij weerzien aan met zijn Belgische fans, op 2 december in het Brusselse Koninklijk Circus!

Kele Okereke en de zijnen maken al sinds 2004 het mooie weer, met de drie grote hits "She's Hearing Voices", "Banquet" en "Helicopter". Hun debuut 'Silent Alarm' komt begin 2005 uit en heeft een arsenaal aan koortsige songs voor ons in petto, met snedige gitaarriffs en epileptische ritmes. Door NME uitgeroepen tot plaat van het jaar, komt het album meteen op nummer drie binnen in de Engelse charts en sleept het een nominatie voor de Mercury Prize in de wacht. Het viertal, dat vriendelijk bedankt voor het etiket 'rockband', bedient zich van uiteenlopende stijlen; van pop, new wave of postpunk tot indie of techno. Met hun tweede langspeler 'A Weekend In The City' bevestigen ze hun uitzonderlijke talent. De groep stelt zijn ambitie nog scherper, wat hen een mooie spot op het hoofdpodium van Rock Werchter 2007 oplevert. Nog steeds met een grote honger naar vernieuwing brengt Bloc Party het jaar daarop zijn derde album 'Intimacy' uit, dat ze met twee opeenvolgende shows in de Ancienne Belgique aan ons komen voorstellen. Twee prachtige concerten van een band op zijn absolute hoogtepunt, die in 2009 in het gezelschap van Coldplay, The Killers en Elbow voor een droomaffiche zorgt op Rock Werchter. Daarna is het tijd voor een lange pauze, die Kele en de andere bandleden wijden aan soloprojecten. In 2012 pikken ze de draad weer op met de release van hun vierde plaat 'Four', alweer een bewijs van hun vermogen om zichzelf telkens weer opnieuw uit te vinden. Tijdens de daaropvolgende wereldtournee valt de groep echter uit elkaar met het vertrek van zowel drummer Matt Tong en bassist Gordon Moakes.

Vandaag zijn Kele Okereke en Russell Lissack terug, geflankeerd door een nieuwe drumster en een nieuwe bassist, en kondigen ze de grote podiumterugkeer van Bloc Party aan! Op 2 december treden ze op in het Koninklijk Circus in Brussel. De ticketverkoop start nu vrijdag 4 september, om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Bloc Party
Datum: 
2 december 2015
Locatie: 
Koninklijk Circus, Brussel

Reservatie:

Meer over