De Lokerse Feesten vieren dit jaar hun 40e editie, en dus mag het allemaal wat feestelijker zijn. Nadat eerder al de komst van onder meer Neil Young & Crazy Horse, Motörhead, Down, Dimmu Borgir, Devin Townsend en Channel Zero werd aangekondigd, kunnen we nu alweer met trots een Grote Headliner bevestigen: BLINK-182 komt deze zomer speciaal over naar Europa voor enkele exclusieve festival headlineshows, ondermeer op Reading/Leeds en Frequency en dus ook op de Lokerse Feesten.

Tickets zijn onmiddellijk beschikbaar via www.lokersefeesten.be. Niet te lang wachten!

Lokerse Feesten blijven op de Grote Kaai

Door verschillende bouwwerken op en rond de site aan de Grote Kaai, reeds meer dan 20 jaar de vaste stek voor de Lokerse Feesten, was de locatie van ons festival jaar na jaar een issue. Hoe lang konden de festiviteiten nog plaatsvinden in het centrum van de stad? Welnu, voor de komende 6 edities (tot en met 2019) werd een overeenkomst gesloten met Stad Lokeren waarbij de parking aan de Grote Kaai als festivalsite wordt gevrijwaard. Vzw Lokerse Feesten zal de kosten op zich nemen van de (grond-, riolerings- en beschermings-) werken die het mogelijk maken het festival optimaal te organiseren. U hoeft de instellingen van uw GPS de volgende jaren dus niet te wijzigen...

Blink-182 (7 aug)

Ooit, jaren geleden, hebben we honderden kilometers gereden om een concert mee te maken van het uit San Diego afkomstige trio Blink-182 (mét streepje!). Dat heeft ons toen in onze vriendenkring een algemeen gefrons der wenkbrauwen opgeleverd want Blink-182, dat was toch als videoclip verpakte onderbroekenlol? Het vuur waarmee we die groep toen luid hebben verdedigd heeft ons achteraf telefoontjes opgeleverd van minstens 4 smekende politieke partijen en twee vakbonden en het doet ons plezier dat de geschiedenis ons uiteindelijk gelijk heeft gegeven. Want kijk, we zijn nu minstens een decennium verder, de wenkbrauwen van de vrienden zijn ondertussen gekleurd in wel 50 tinten grijs en de succesplaten van Blink-182 ("Enema of the state" in 1999, "Take off your pants and jacket" in 2001 en "Blink-182" in 2003) houden nog steeds één voor één stand als mijlpalen van een generatie. Bovendien geeft u ongetwijfeld ook toe dat singles als 'What's my age again ?', 'All the small things', 'Adam's song', punkmonument 'Feeling this' of 'The rock show' allen even hard smaken naar die suikerzoete maar compleet onweerstaanbare bubblegum waar uw tandarts zélf verslaafd aan is. En mogen we tenslotte nog eens herhalen dat 'Miss you' makkelijk ergens bovenaan blijft in onze top 50 van mooiste songs van de afgelopen 20 jaar ? Dan houden we ons nog in met ons pleidooi want voor je het weet belt er weer een politieke partij om op hun lijst te staan. Hoe dan ook, de terugkeer (zo zijn ze dit jaar absolute headliner op de Leeds en Reading Festivals) van Mark Hoppus, Tom DeLonge en - we kunnen niet genoeg benadrukken wat voor een uitstekende drummer dit is - Travis Barker is zoals u weet een absoluut schot in de roos en een bomvolle Grote Kaai zal hen dan ook opwachten op 7 augustus. En omdat wij mannen van de Lokerse Feesten zelf jarenlang wanhopig vrijgezel zijn gebleven en aldus met u meeleven geven we als uitsmijter nog een kleine tip: nooit hebben we zoveel mooie meisjes gezien als tijdens dat bewuste concert van Blink-182. Zeg nu nog eens dat wij Lokeraars niet met uw welzijn en toekomst bezig zijn.

Dope D.O.D. (7 aug)

Wanneer leden van een rapgroep roepnamen adopteren als Dopey Rotten en Skits Vicious kijken wij als oude Sex Pistolsfans met opgetrokken wenkbrauw en een blik vol twijfels op als een koe naar een voorbijrazende trein. Maar Rotten en Vicious vormen slechts de helft van het uit Groningen afkomstige en vervaarlijk uitziende combo Dope D.O.D., een spectaculaire groep die aan de slag gaat met hiphop, dubstep, levensbedreigend klinkende bassen en beats die harder beuken dan die voorbijrazende trein van daarnet. Straffer dan Insane Clown Posse, veel meer - Jump Around nog aan toe! - House Of Pain (of Lordz Of Brooklyn, Onyx of Cypress Hill) dan pakweg Benga en wanneer een band als Dope D.O.D. al eens het voorprogramma mag doen van lawaaimakers als Korn of Limp Bizkit is dat natuurlijk ook een teken aan de wand. Dat de inspiratie groot is bewijst het feit dat ze net een derde CD ('Master Xploder', check zeker eens de gelijknamige single op Youtube) op vier jaar tijd hebben uitgebracht. En let op : dat de liveshow van deze Noord-Nederlandse oproerkraaiers ook onze Grote Kaai zal omtoveren tot een rumoerige mierennest van zichzelf een enkelverzwikking springende en alarmerend hard zwetende jonge toeschouwers is een vaststaand feit waar u als liefhebbende ouder maar beter rekening mee houdt. Twijfels, was dàt het woord dat we in onze openingszin gebruikten? Laat ons zelf antwoorden met een aloude Shakespeariaanse slagzin : Never mind the bollocks, here's Groningen's eigen Crimi Clowns : Dope D.O.D.!

Voor dinsdag 5 augustus zijn er geen tickets meer beschikbaar, ook de wachtlijst is afgesloten. Er is enkel nog een beperkt aantal 10-dagen combitickets beschikbaar. Meer info over de verkoop van de 9-dagen combitickets (zonder 5 augustus) en verdere namen voor ons jubileumprogramma volgen later. De 40e editie van de Lokerse Feesten vindt plaats van vrijdag 1 augustus tot en met zondag 10 augustus 2014.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Lokerse Feesten
Datum: 
1 t.e.m. 10 augustus 2014
Locatie: 
Grote Kaai, Lokeren

Reservatie:

Meer over