Al zeven weken lang leeft Vlaanderen mee met Jonas & Inge, Stijn & Nuria en Geert & Daisy, de drie koppels die mekaar in november 2015 het jawoord gaven zonder elkaar ooit gezien te hebben, nadat ze gekoppeld werden op basis van de wetenschap. Gemiddeld 1.026.977 kijkers (live+3, goed voor 44,3% op VVA 18-54) supporterden de voorbije week opnieuw mee langs de zijlijn en zijn razend benieuwd wie het experiment als koppel heeft overleefd.

In de laatste aflevering op maandag 25 april, toont Blind Getrouwd de laatste avond en ochtend van het experiment. Vijf weken nadat de drie koppels mekaar het jawoord hebben gegeven, keren ze terug naar het stadhuis waar ze getrouwd zijn om daar aan een expert hun beslissing mee te delen: zullen ze scheiden of blijven ze ook na het experiment getrouwd?

Experte Margo Van Landeghem: “Vijf weken is natuurlijk een korte periode om al zo’n beslissing te nemen. Maar de koppels hebben zo intensief samengeleefd dat ze op dit moment wel in staat zijn een ja of een nee te zeggen omtrent het potentieel van hun match.”

Expert Alexander Witpas: “De eerste keer dat de koppels ja hebben gezegd, moesten ze volledig vertrouwen op de experten. Nu zijn ze vijf weken verder en moeten ze vertrouwen op zichzelf. Dat voelt helemaal anders aan.”

Jonas en Inge, die een vliegende start kenden maar wiens weg daarna geplaveid werd met enkele ups en downs, delen hun beslissing mee aan experte Margo Van Landeghem in het gemeentehuis van Heist-op-den-Berg.

Stijn en Nuria, beiden afkomstig uit Kortrijk, groeiden na een mindere start de voorbije weken naar elkaar toe. Maar is dat genoeg om samen een toekomst uit te bouwen? Experte Sybille Vanweehaeghe verneemt het als eerste.

En wat met Geert en Daisy, die beseffen dat ze op papier erg goed matchen, waar bij wie de vonk tot op heden nog niet oversloeg? Ze trekken naar het gemeentehuis in Deinze, waar het allemaal begon, en vertellen aan expert Alexander Witpas of ze getrouwd willen blijven of niet.

Wie vormt een koppel, bij wie werd het experiment niet bezegeld met een relatie?

Laatste aflevering op maandag 25 april 2016 om 20.35​ #blindgetrouwd

De volledige afleveringen van Blind Getrouwd kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over