“Het samenwonen is toch de grootste stap om de reality check te ondergaan.” Nicolas vat de zevende aflevering van Blind Getrouwd op maandag 13 maart goed samen. De vijfde aflevering van Blind Getrouwd werd ondertussen door meer dan een 1,5 miljoen mensen bekeken (1.261.649 live +7 en 278.216 kijkers live +4 voor de rerun). Per aflevering komen daar ook nog eens 100.000 kijkers online bij, via vtm.be, de app en Stievie.

Op maandag 13 maart begint het echte leven weer voor de koppels. Vanaf nu zullen ze hun drukke agenda’s op mekaar moeten afstemmen want iedereen moet terug aan het werk. En naast tijd voor mekaar, moeten ze ook nog tijd vinden voor hun familie en vrienden én voor een opvolggesprek met één van de experten.

Nicolas en Evelien hebben beiden nog nooit samengewoond en vinden het dus razend spannend. “Hoe ik vroeger het huishouden deed? De afwas bleef een maand staan en dan deed ik hem. Na een jaar dacht ik, dat is misschien toch niet zo goed, en dan heb ik een afwasmachine gekocht. M’n was deed ik naar ons ma en koken deed ik niet want ik warmde iets op. Et voilà. Mijn huishouden heb ik gewoon geoutsourcet”, lacht Nicolas. Evelien leert hem de kneepjes van het vak. Later staan ook twee bezoekjes op de agenda: eentje aan Nicolas’ mama en een aan experte Margo Van Landeghem.“Nick en ik kijken er allebei erg naar uit. Dit is echt ons ding nu, het samenwonen. We kunnen ons appartement samen inrichten, nu kan het écht beginnen.” Veerle ziet een toekomst met Nick steeds beter zitten. Bij experte Sybille vertelt ze dat het niet beter zou kunnen gaan. Maar net daarom denkt Veerle dat ze soms met de voetjes op de grond moet blijven omdat het tij wel eens zou kunnen keren.

Terwijl Tine zich absoluut geen zorgen maakt, is Ben toch wel wat voorzichtig: “Ik heb wel wat schrik om samen te wonen want ik heb dat nog nooit in mijn leven gedaan. Ik heb gewoon schrik dat ik soms niet zou weten hoe ik me moet gedragen of hoe ik compromissen moet sluiten. Ik heb gewoon wat vrees voor het onbekende denk ik: hoe gaat dat zijn, hoe gaat dat voelen, hoe gaat alles gaan?” Het begin verloopt alvast verrassend goed, wanneer Tine meteen wordt goedgekeurd door haar tweede nieuwe huisgenoot: Bens hond. De twee werken er hard aan om uit de friend zone te geraken. Een avondje uit, met een cadeautje thuiskomen, de tips van expert Alexander Witpas in de praktijk omzetten,… Tine en Ben smijten zich helemaal. “We moeten proberen, we moeten die kansen grijpen. En daar hebben we nog drie weken voor, of misschien langer. Dus ik wil dat zeker niet opgeven, ik wil er alles aan doen om het toch te doen slagen”, aldus Tine.

Ook Sally en Mathias kijken uit naar de nieuwe stap. Nu alles een plaatsje heeft gekregen in hun nieuw appartement, moeten ze de ander ook nog een plaats leren geven in hun leven. En dat betekent ook de agenda’s samen puzzelen om zowel met z’n twee tijd door te brengen na het werk, als met hun eigen vriendenkring.

De afleveringen van Blind Getrouwd zijn live en uitgesteld te bekijken via vtm.be en de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over