De koppels hebben een plek gevonden om te gaan samenwonen. Jonas en Inge huren een stek in Berchem, Stijn en Nuria verhuisden naar een appartement in Bellegem bij Kortrijk en Geert woont bij Daisy in Deinze. Vanaf nu delen de koppels hun dagelijks leven tot het einde van het experiment.

Een grote test volgens expert Alexander Witpas: “Er zijn mensen die denken: ‘ik heb mijn leven opgebouwd, ik heb een aantal gewoontes gecreëerd en ik wil daar nog wel een partner bij, dan is dat plaatje volledig.’ Maar zo werkt het niet. Met een partner moet je helemaal opnieuw beginnen en samen een aantal nieuwe gewoontes uitbouwen. Lastig, maar het kan niet anders.”

Gaan de koppels zich aan mekaar storen? Zullen ze peilen naar wat er achter de gewoontes van hun partner zit? Want waarom vindt hij of zij dat belangrijk en wat voor functie heeft die gewoonte in zijn of haar leven? Jonas, Inge, Stijn, Nuria, Geert en Daisy ondervinden het al snel aan den lijve.

Jonas en Inge

Sinds ze zijn gaan samenwonen, bloeien Jonas en Inge terug open. De sfeer is losser en een streepje humor en een grapje hier en daar, zijn nooit ver weg. Jonas tovert zelfs de geeuwtruc boven en Inge doet hem afzien tijdens een partijtje badminton. Zij speelde 20 jaar competitie en kijkt er naar uit Jonas te doen afzien. “Een man die zweet, da’s sexy” … en dus doet Inge hem zweten.

Stijn en Nuria

Ook bij Stijn en Nuria heerst een leuke sfeer. Zij beginnen steeds meer voor mekaar te voelen en durven dat stilaan ook te tonen. Het is de eerste keer dat Stijn zal koken voor Nuria en hij voelt dan ook enige druk om het goed te doen. Valt zijn maaltijd in de smaak bij zijn vrouw? En hoe gaat Nuria om met Stijns drukke professionele agenda? Voor hem is het de drukste periode van het jaar en dat uit zich in erg korte nachten, want het koppel wil net voor het slapengaan en bij het ontwaken zo veel mogelijk bijpraten om elk moment samen te benutten.

Geert en Daisy

Geert begint zich thuis te voelen in het appartement van Daisy. Na een drukke werkdag gaat het koppel samen naar de winkel vooraleer ze zich opmaken voor een rustige avond samen. Hebben ze dezelfde smaak op het gebied van voeding en andere producten? Tussen het koppel sloeg de vonk nog niet over, en dus raden de experten aan om samen actiever te zijn en zo andere ervaringen op te doen en nieuw gespreksmateriaal te hebben. Advies dat Geert en Daisy meteen in de praktijk omzetten.

#blindgetrouwd Aflevering 6 op maandag 11 april 2016 om 20.35

De volledige afleveringen van Blind Getrouwd kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over