Stijn en Nuria smeedden op de huwelijksreis al een hechte vertrouwensband. Geert en Daisy deden het wat rustiger aan. En bij Jonas en Inge verliep de huwelijksreis stroef. Na hun positieve start ontstonden er op reis heel wat twijfels. Op maandag 4 april 2016 zijn de koppels klaar (of niet?) voor de volgende stap: samenwonen. Want dan leren ze elkaar pas echt kennen.

Experte Margo Van Landeghem: “Het samenwonen is de eerste grote test in dit experiment. Anders dan op de huwelijksreis worden de deelnemers echt geconfronteerd met iemands persoonlijke levensstijl en dat kan toch wel de ogen openen.”

Jonas En Inge

De afstand tussen Jonas en Inge blijkt steeds groter te worden en Inge ziet het niet meteen zitten om in te trekken in het huis van Jonas. Samen gaan ze op pad om een appartement te huren.

“Langs de ene kant is Inge heel open over alles, rechtuit, eerlijk. Maar langs de andere kant is ze zoals een gesloten boek waar je heel moeilijk binnen geraakt”, klinkt het bij Jonas.

Inge: “Wij zijn niet meer in staat om nu gewoon verder te gaan zoals het nu gaat, want hij is geïrriteerd omdat ik volgens hem niet genoeg open sta voor hem. En ik ben geïrriteerd door mezelf omdat ik niet voel of merk wat ik wil.”

De experten hebben in dit experiment niet alleen de taak op zich genomen om de matchmaking te doen, maar ook volgen ze de koppels verder op. Het is Margo Van Landeghem die Jonas en Inge begeleidt. “De verwachting om snel verliefd te worden op elkaar is een groot struikelblok in dit experiment. En we zien bij velen dat die verwachting, ondanks de uitleg over het experiment, toch blijft spelen.” Kunnen Jonas en Inge aan de slag met het advies van Margo? En hoe bevalt het Jonas tijdens een avondje met de ouders van Inge?

Stijn En Nuria

Nuria trekt tijdelijk bij Stijn in, tot ze een huurappartement vindt voor hen twee. Ze gaat alleen op pad omdat Stijn professionele verplichtingen heeft, maar hij vertrouwt zijn echtgenote volledig. Dat het koppel ook op andere gebieden op dezelfde golflengte zit, wordt steeds duidelijker. En stilaan begint er ook een vleugje romantiek in de lucht te hangen, wat zich vooral uit in flink wat plagerijen.

Stijn: “Het is heel lang geleden dat ik me nog zo op mijn gemak heb gevoeld bij iemand. En ja, soms kriebelt het een keer, maar ik wil niet te hard van stapel lopen en een beetje nuchter blijven.”

Geert En Daisy

Daisy heeft nog nooit samengewoond, dus voor haar is het extra spannend wanneer Geert bij haar intrekt en zich zo voor het eerst echt in haar persoonlijke levenssfeer begeeft. Hoe zal Daisy hierop reageren? En zal Geert zich snel thuis voelen?

Relatietherapeut Alexander Witpas ontvangt hen voor een sessie en polst naar de aantrekkingskracht tussen de twee, want op dit moment zijn Daisy en Geert vooral goede vrienden. Of daar verandering in komt, kunnen de kijkers ontdekken in de vijfde aflevering van Blind Getrouwd.

#blindgetrouwd aflevering 5 op maandag 4 april 2016 om 20.35 uur.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over