De kop is eraf. En de stress bij de eerste match in Blind Getrouwd ook. Op maandag 7 maart stapten Jonas en Inge in het huwelijksbootje, luttele seconden nadat ze mekaar voor het eerst te zien kregen in het gemeentehuis.

Experten Gert Martin Hald, Margo Van Landeghem, Alexander Witpas en Sybille Vanweehaeghe waren het erover eens dat de 30-jarige Jonas, inspecteur in de haven van Gent, en de 31-jarige Inge, bachelor in de rechtspraktijk, een goede match zouden kunnen vormen.

Na enkele stresserende weken begaven de zenuwen van Jonas en Inge het bijna in aanloop naar hun eerste ontmoeting op het gemeentehuis van Heist-op-den-Berg. Jonas vroeg Inges ouders nog snel naar de voornaam van hun dochter en begon zich in te beelden hoe zijn toekomstige bruid eruit zou zien: “Als je die ouders ziet, begin je een mix te maken van die twee. Die ma met die pa. Ik was echt aan het fantaseren.” Gelukkig vielen Jonas en Inge goed in de smaak bij elkaar, en viel daarmee al een eerste last van hun schouders.

“Dit is toch wel een heel speciaal en bijzonder huwelijk, want nog nooit hebben we bruid en bruidegom aan mekaar moeten voorstellen”, zei Eric Verbist, de eerste schepen van Heist-op-den-Berg, gevolgd door “Bent u er klaar voor?”. “Neen, maar doe maar”, luidde het antwoord nerveus bij Jonas. Niet alleen twee jawoorden, handtekeningen en het uitwisselen van de ringen volgden. Er viel ook al een eerste kus, na licht aansporen van de schepen.

“Ineens heb ik zo een trouwring aan en moet ik over hem zeggen: ‘mijn man’. Dat hoort allemaal bij die knop omdraaien en nu besef ik dat ik echt getrouwd ben met hem. Dat is echt raar”, zegt Inge.

Jonas waagde zich op het huwelijksfeest aan een korte speech: “Normaal gezien moet de bruidegom vertellen over hoe hij verliefd is geworden, over de flaters die hij begaan heeft in de veroveringstocht en waarom hij uiteindelijk haar hand heeft gevraagd. Maar deze omstandigheden zijn eigenlijk niet normaal. Ik ken haar niet.”, lachte de kersverse bruidegom. “Maar ik beloof plechtig dat ik mijn best zal doen om haar gelukkig te maken en voor haar te zorgen.”

Na de plechtigheid haalde Inge opgelucht adem. “Het ergste is voorbij denk ik”. Maar nu begint het pas echt. Hoe ervaart het kersverse stel de huwelijksreis? Waar gaan ze samenwonen? En gaan ze verder op het elan van hun eerste dag samen, of wordt het toch allemaal wat moeilijker?

#blindgetrouwd aflevering 2 op maandag 14 maart 2016 om 20.35

De volledige afleveringen van Blind Getrouwd kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over